Ειδήσεις

Published on January 6th, 2015 | by fileto

0

Θέλουν 4 μουσουλμάνους βουλευτές στη Θράκη

Δύο μουσουλμάνους βουλευτές στη Ροδόπη (μπορεί και τρεις) και δύο ή έναν στην Ξάνθη, δηλαδήτο λιγότερο σύνολο 4 θέλει η μουσουλμανική μειονότητα να εκλέξει, στις εκλογές που έρχονται, από τρείς που την εκπροσωπούσαν στην παρούσα Βουλή.

Ήδη τα ονόματα Αιχάν Καρα Γιουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι και ο άτρωτος Αχμέτ Χατζηοσμάν με το ΠΑΣΟΚ είναι επιλογές που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα στην Ροδόπη και οι δύο από τους τρείς να εκλεγούν σίγουρα.

Στην Ξανθη ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν ο οποίος εξασφάλισε να μην είναι άλλος μειονοτικός στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης και ο πολύς Τσετίν Μάντατζη από το ΠΑΣΟΚ που που μάλλον θα πολιτευτεί με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν πολλές πιθανότητες για εκλογή, ενώ συζητείται και μια ακόμη υποψηφιότητα που μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στη ΝΔ.

Πέρα από τα ονόματα αυτά υπάρχει ένα κρυφό χαρτί που δεν είναι άλλο από τον γιό του Αχμέτ Σαδίκ, τον επιχειρηματία Λεβέντ ο οποίος είναι εκλεκτός της μειονότητας και χαιδεμένο παιδί της Άγκυρας λόγω του πατέρα του που αποτελεί πρόσωπο ορόσημο για την μειονότητα της Θράκης, αλλά και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος θέλει να πολιτευτεί σε μια τέτοια περίοδο όπου τα οικονομικά θέματα είναι περισσότερο οξυμένα από τα πολιτικά.Φυσικά υπάρχει και το πλαφόν του 3% που τον κρατάει επιφυλακτικό στο να κατεβάσει ως ηγέτης το κόμμα του πατέρα του πανελλαδικά.

Ο Λεβέντ Σαδίκ είναι υποστηρικτής και από τα βασικά στελέχη του DEB και σε συνέντευξή του στην εφημεριδα Birlik είχε δηλώσει μετά τις εκλογές του 2012:

“Το κόμμα DEB έχει μεγάλη σημασία για εμένα και την οικογένεια μου. Θα ήθελα μέσω της εφημερίδας σας να εκφράσω τον πλέον βαθύ μου σεβασμό και να πω ότι βρίσκω πολύ πετυχημένες τις εργασίες που έκανε κατά την τελευταία περίοδο, ο πρόεδρος μας Μουσταφά Αλή Τσαβούς και η ομάδα του. Κατά την γνώμη μου είμαστε ακόμη στην αρχή. Το κόμμα DEB είμαι σίγουρος πως θα πετύχει ακόμη καλύτερα σχέδια, αλλά αυτό θα το πράξουμε από κοινού όλοι μαζί. Διότι το κόμμα DEB είναι το μόνο επίσημο κόμμα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Για αυτό πάντα μας στηρίζουν. Βρίσκω πολύ επιτυχημένες τις εργασίες του κόμματος, δεν είναι θέμα αν είναι επαρκείς ή όχι. Πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε πιο πολλά. Η στήριξη μας είναι 100%”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑