Ειδήσεις

Published on January 6th, 2015 | by fileto

0

Σαμαράς σε Καβάλα – Δράμα, Καμμένος στην Αλεξανδρούπολη

Στην Καβάλα και την Δράμα έκλεισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την προεκλογική του περιοδεία στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, παρευρισκόμενος στις τελετές αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Καβάλας και την Αγία Βαρβάρα Δράμας.

Μάλιστα ο μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος με νόημα δήλωσε ενώπιόν του ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κρατήσει τον σταυρό ψηλά, δήλωση που από πολλούς κρίθηκε ότι περιείχε πολιτικό υπονοούμενο για τις προσεχείς εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά».

Ευχές για υγεία και φώτιση αλλά και συγχαρητήρια έδωσε ο Πρωθυπουργός σε όλους τους κολυμβητές που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το σταυρό και στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε τον σταυρό.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια έδωσε το «παρών» στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μετά την τελετή ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι η Θεία Φώτιση να έρθει στον ελληνικό λαό για τη ενότητα του έθνους. Θέλω σήμερα που είναι ο Αγιασμός των Υδάτων να σκεφτούμε ακόμα και τους Έλληνες ναυτικούς, αυτούς που ταξιδεύουν μακριά από την πατρίδα μας, τους ανθρώπους που έκαναν την εμπορική ναυτιλία μεγάλη, όπως επίσης και το προσωπικό, τους άντρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησε από την Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε την τοποθέτηση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του, λέγοντας ότι επέδειξε μεγάλη κινητικότητα σε όλη τη χώρα καθώς και την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος των Αν.Ελ. επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τόσο για την πολιτική του, όσο και για το ότι “δεν σταμάτησε να συνομιλήσει με εργαζόμενους της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα”, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακόμη, ο ίδιος αναφέρθηκε σε τοπικά θέματα παρουσιάζοντας προτάσεις των Αν.Ελ. για το νομό Έβρου, ενώ για τις εκλογές είπε ότι “τέσσερα κόμματα το ΠΑΣΟΚ, η κίνηση του Παπανδρέου, η ΝΔ και το Ποτάμι βρίσκονται στην ίδια ευθεία”.

Την ίδια στιγμή ο κ. Καμμένος ζήτησε να γίνει η Αλεξανδρούπολη το ενεργειακό κέντρο της χώρας σε συνεργασία με τη Ρωσία, επαναφέροντας το θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ενώ είπε ότι θα προτείνει γενναία μείωση της φορολογίας για να μπορέσει η χώρα να ανταγωνιστεί σε επενδύσεις τις γειτονικές χώρες.

Ακόμη, τόνισε ότι μετά τις εκλογές θα ζητήσει να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των επιδοτήσεων που δόθηκαν για επενδύσεις στην περιοχή, και τελικά σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, “έχτισαν τέσσερις τοίχους και δεν προχώρησαν σε επενδύσεις”, ενώ επιτέθηκε και στον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου, τον οποίο συσχέτισε με τη λίστα Λαγκάρντ.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι “οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα αφήσουν να εκβιάζεται η Ελλάδα, ούτε με αποστολή πλοίων στο Καστελόριζο ούτε με ασκήσεις αποκλεισμού πλοίων”, ενώ έστειλε αυστηρό μήνυμα στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, λέγοντας ότι “πρέπει να περιοριστούν στην αυστηρή διπλωματική δραστηριότητα και να μην επιχειρούν να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά της συνθήκης της Λωζάνης”. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα παιδείας και είπε ότι “όλοι οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, έχουν δικαίωμα να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα”.

Επίσης, ο κ.Καμμένος ανέφερε, ότι “όλοι θα αποδώσουν λογαριασμό για την κατάσταση στην οποία έφτασε η χώρα” και έκανε λόγο για “εξεταστικές επιτροπές για το μνημόνιο” καθώς και “για ειδικό δικαστήριο”.

Τέλος, ο κ.Καμμένος κατήγγειλε ότι ο τελευταίος επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Μανώλης Κοντοπυράκης του είπε πρόσφατα σε συνάντησή τους στα Χανιά, ότι “είχε δώσει συνέντευξη σε αμερικάνικο κανάλι αλλά με παρέμβαση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του τότε πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, δεν μεταδόθηκε ποτέ”.

Σήμερα ο κ.Καμμένος περιόδευσε στην Ορεστιάδα, όπου θα μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, και θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης. Συναντήθηκε επίσης με τους εργαζόμενους στη Βιομηχανία Ζάχαρης ενώ θα συναντηθεί και με τους τευτλοπαραγωγούς.

Αύριο ο Πάνος Καμμένος θα περιοδεύσει σε Κομοτηνή και Ξάνθη, ενώ στη Χρυσούπολη Καβάλας, θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης. Η επίσκεψή του στην Καβάλα που επρόκειτο να γίνει αύριο, μετατίθεται χρονικά, και εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε Δράμα και Σέρρες, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί και τον χώρο ανασκαφών στην Αμφίπολη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑