Ειδήσεις

Published on January 9th, 2015 | by fileto

0

Ανοίγει δρόμους η αποχή Χατζηοσμάν από τις εκλογές

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ο επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Αχμέτ Χατζηοσμάν δεν θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές.

Το περίεργο είναι ότι η δυναμικότητα του κ. Χατζηοσμάν είναι πάντα ισχυρή και πιθανόν θα έφερνε ένα θετικό αποτέλεσμα στο ήδη κατεστραμένο ΠΑΣΟΚ το οποίο ψάχνει μια σανίδα σωτηρίας για να σταθεί στην πολιτική σκηνή.

Η άρνηση του Αχμέτ Χατζηοσμάν φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλεονεκτική θέση και πιθανόν οι ψήφοι του να στραφούν σε αυτό αλλά και στο Ποτάμι όπου η υποψηφιότητα του Αχμέτ Ιλχάν αλλά και του Σταμάτη Κουρούδη (επιχειρηματία ασχολούμενου με το βαμβάκι) μπορούν να δώσουν μία έδρα στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να εκλεγούν τέσσερις μουσουλμάνοι βουλευτές στην παρούσα Βουλή από τρείς που είναι σήμερα κερδίζοντας ένα δυνατό χαρτί σε μια αυριανή κυβέρνηση στην οποία αν είναι κυβέρνηση συνεργασίας οι μουσουλμάνοι βουλευτές να παίξουν καθοριστικό ρόλο και φυσικά να λάβουν και ένα χαρτοφυλάκιο.

Τα μέχρι στιγμής ψηφοδέλτια δίνουν αυτή τη δυνατότητα σε Μουσταφά Μουσταφά, Αιχάν Καρα Γιουσούφ ή Ιλχάν Αχμέτ και Ζειμπέκ Χουσείν να είναι παρόντες στην επόμενη Βουλή, αν και αυτό φαίνεται λίγο τραβηγμένο, εφόσον οι χριστιανικές ψήφοι της Ροδόπης μπετονάρουν την υποψηφιότητα του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην περιοχή και δεν αφήσουν να γίνει η περιοχή αυτό που επιθυμούν οι εκλογομάγειρες της γείτονος, μια περιοχή δηλαδή με ακραιφνή νικητή το μουσουλμανικό στοιχείο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑