Ειδήσεις

Published on January 13th, 2015 | by fileto

0

Θερμή υποδοχή Τσίπρα στην Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή

Από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα (ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι) ξεκίνησε την περιοδεία του στην Αν. Μακεδονία και Θράκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 11.30 έφτασε στην Καβάλα όπου τον περίμεναν οι υποψήφιοι βουλευτές στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα Ηλίας Ιωαννίδης, Κώστας Μορφίδης, Κατερίνα Γεροστεργίου, Τάκης Εμμανουηλίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα και Γιάννης Ταστσόγλου, 300 τουλάχιστον φίλοι και νεολαίοι του κόμματος αλλά και πολλοί Καβαλιώτες που βρέθηκαν στην αγορά της πόλης.

Ο κ. Τσίπρας τους χαιρέτησε όλους, ανέβηκε σε ένα τραπέζι και για μια φορά ακόμη εξέφρασε την πεποίθησή του ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών και η επόμενη μέρα θα σημάνει την απαρχή μιας εποχής ελπίδας για τους Έλληνες.

tsipras kavala 1DSC05165DSC05158DSC05172

Χαρακτήρισε φοβικά τα επιχειρήματα τα οποία έχει εξαπολύσει ο Αντώνης Σαμαράς και χαριτολογώντας είπε ότι «αυτή την εβδομάδα θα πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε παιδομάζωμα και κινδυνεύουν και οι γυναίκες των νοικοκυραίων», προκαλώντας έντονα χαμόγελα.

«Πάνε στους αστυνομικούς και τους λένε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας αφοπλίσει και θα χάσετε τη δουλειά σας. Πάνε στους οπαδούς της ΑΕΚ και τους λένε πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα σας κάνει γήπεδο. Πάνε στους κυνηγούς και τους λένε πως αν βγούμε, θα καταργήσουμε το κυνήγι. Πάνε στους χριστιανούς και τους λένε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σας απαγορεύσει να θρησκεύεστε και θα κατεβάσει τις εικόνες» συνέχισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όλα αυτά τα λόγια φανερώνουν κινήσεις πανικού», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας «γίνονται καταγέλαστοι και υποβιβάζουν το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Με μαύρη προπαγάνδα όμως και με το φόβο, κανείς δεν πήγε μπροστά. Εμείς, με τα επιχειρήματά μας, την πολιτική μας, το πρόγραμμά μας θα χτίσουμε ξανά μια Ελλάδα της ανάπτυξης και τη ελπίδας».

Επεσήμανε ότι σκοπός της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιόπιστη εξασφάλιση της διαβίωσης των Ελλήνων, η θωράκιση του κοινωνικού κράτους, η ανασύνταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φυσικά η δραστηριοποίηση της νεολαίας η οποία οδηγείται στην μετανάστευση και την ανεργία.

Ακολούθως του έγινε ενημέρωση από αγρότες για την όδευση του ΤΑΡ από τα Τενάγη των Φιλίππων, τα προβλήματα των εργαζομένων στις ιχθυόσκαλες, από σχολικούς φύλακες και ανέργους νέους.

Η Καβάλα είναι για τον Αλέξη Τσίπρα μια γνώριμη πόλη, μια και είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας του (από την Ελευθερούπολη Παγγαίου).

Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα διέκοψαν συνθήματα μιας ομάδας τουλάχιστον δέκα ΑΕΚτζήδων, για το γνωστό θέμα με το γήπεδο της ΑΕΚ, τα οποία δεν κράτησαν πολύ.

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα συνεχίστηκε στην Δράμα το μεσημέρι όπου έκανε περιοδεία στην αγορά της πόλης και το παζάρι, ενώ είχε και συνάντηση με φορείς και νεολαίους του νομού.

Το βράδυ θα μιλήσει στην Κομοτηνή στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Μέγαρο Μουσικής).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑