Ελλάδα

Published on January 13th, 2015 | by fileto

0

Κάλπες ξανά χωρίς αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ

Να καταστήσει σαφή τον στόχο της αυτοδυναμίας και να θέσει το εκλογικό σώμα μπροστά στο δίλημμα μίας καθαρής νωπής λαϊκής εντολής για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή νέα προσφυγή στις κάλπες από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης επιχείρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδυναμία και υπό αυτή την έννοια «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το σενάριο νέων εκλογών» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι αναγκαίο, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός να δώσει στο κόμμα του ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και έχει την εμπειρία και την γνώση να αποτρέψει το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για την εκλογική νίκη ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο λαός θα επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί απέκτησε ιδεολογία ριζοσπαστικής αριστεράς αλλά γιατί θα επιλέξει έναν δρόμο με αξιοπρέπεια.

Για αυτό το λόγο ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί μετεκλογικά με πολιτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου και το Ποτάμι, με το οποίο υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι απηύθυνε έκκληση στον Αντώνη Σαμαρά για συναίνεση αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για το χρέος, το οποίο επανέλαβε ότι δεν είναι βιώσιμο.

Στην ερώτηση αν και με ποια κόμματα θα συνεργαστεί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του θα κινηθεί με βάση το πρόγραμμά του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε μια ψήφο ανοχής από το ΚΚΕ. Αν χρειάζεται ανοχή ή ψήφο του ΚΚΕ προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να αρνηθεί, αλλά αυτό θα το αποφασίσει εκείνο , είπε ο κ. Τσίπρας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑