Ειδήσεις

Published on January 14th, 2015 | by fileto

0

Όχι στον χρυσό είπε ο Τσίπρας από την Κομοτηνή

Με αναφορές στην μουσουλμανική μειονότητα και στην ανάπτυξη σε συνδυασμό με το περιβάλλον ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή είπε για ακόμη μια φορά το αυτονότητο όχι στον χρυσό.

Στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη Θράκη:

«Για εμάς το διακύβευμα για την περιοχή είναι να σταματήσει να συγκαταλέγεται στις φτωχότερες της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας αναλύοντας το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή. Στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να μη φεύγουν οι νέοι μας, εργάτες, επιστήμονες στο εξωτερικό κατά χιλιάδες, επειδή δεν μπορούν εδώ να βρουν δουλειά και «να προωθήσουμε μια νέα πολιτική για την απασχόληση στην Ελλάδα αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους από την ΕΕ πόρους, εργαλεία και κίνητρα».

Ακόμη, θα δοθεί δυναμική στον αγροτικό τομέα «αυτόν τον πολύτιμο παραγωγικό κλάδο που σήμερα καταστρέφεται συστηματικά με την υπερφορολόγηση από το πρώτο ευρώ».

Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, «Το διακύβευμα για εμάς είναι: Να στηρίξουμε τον καπνοπαραγωγό και τον αγρότη με εγγυήσεις για το αγροτικό εισόδημα. Με νέες καλλιέργειες. Με επιστημονική υποστήριξη για την αναβάθμιση της παραγωγής. Με βοήθεια στην συνεταιριστική οργάνωση. Με στοχευμένα αναπτυξιακά μέτρα.

Να στηρίξουμε τον κτηνοτρόφο, μεριμνώντας για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους – εκατοντάδες –  έχασαν φέτος τεράστιο τμήμα του ζωικού τους κεφαλαίου.

Το διακύβευμα για εμάς είναι να στηρίξουμε τον επιχειρηματία που καινοτομεί. Που προωθεί και εξάγει νέα προϊόντα, ενισχύοντας την απασχόληση.

Να στηρίξουμε τους συνταξιούχους που δούλεψαν μια ζωή και τώρα βλέπουν τις συντάξεις τους να κόβονται. Να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή της περιοχής.

Και να προωθήσουμε ένα συγκροτημένο, ανθρώπινο πλαίσιο διαχείρισης της μετανάστευσης χωρίς χαρτιά. Και της αντιμετώπισης των παράνομων κυκλωμάτων που διακινούν την ανθρώπινη απελπισία. Έτσι, ώστε η Θράκη να μην γίνεται αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπινων ψυχών. Με ριζική αλλαγή μιας άδικης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της οποίας η Δύση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τις επιπτώσεις των αποτυχημένων επεμβάσεών της στην περιοχή. Και μαζί, το βάρος φιλοξενίας και οικονομικής βοήθειας που της αναλογεί».

Σημαντικό διακύβευμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη «να αξιοποιηθεί η γεωγραφική θέση της Θράκης για την συνεργασία με όλους τους λαούς της περιοχής στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού κυριαρχικών δικαιωμάτων και της πιστής τήρησης του διεθνούς δικαίου και με δεδομένη τη σημασία της Θράκης για την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο της Μακεδονίας και της Θράκης «ώστε η Ελλάδα να καταστεί κόμβος μεταφορών και ενεργειακών διόδων για τη διασύνδεση της Ευρώπης με τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Ασίας είτε αυτό αφορά την μεταφορά Αζέρικου φυσικού αερίου μέσω του αγωγού TAP είτε τη μεταφορά Ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είτε την μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη είτε την ενίσχυση του εμπορικού ρόλου των λιμανιών της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών και την ολοκλήρωση των οδικών δικτύων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στο σχέδιο για ανάπτυξη με όρους προστασίας του περιβάλλοντος. «Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αντίθετος με την εξόρυξη χρυσού και με τις καταστροφικές της επιπτώσεις στον τόπο. Καθώς και με τη μετατροπή ολόκληρων περιοχών σε χωματερές εξορυκτικών αποβλήτων» επισήμανε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑