Ειδήσεις

Published on January 15th, 2015 | by fileto

0

Μειονοτική θηλιά κατά Στυλιανίδη στη Ροδόπη

Στη κρίσιμη εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για μια ακόμη φορά παλεύει με μηχανισμούς οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να προτείνουν στα κεντρικά της ΝΔ να στηθεί υποψήφιος στην Ροδόμη με την γαλάζια παράταξη ο γιος του Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος είχε διχάσει την Θράκη με την πολιτική του στάση στο θέμα της μειονότητας με στόχο την επικράτηση τριών μειονοτικών βουλευτών στην Ροδόπη εξαφανίζοντας την μοναδική χριστιανική βουλευτική παρουσία στην περιοχή.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος στην εφημερίδα Δημοκρατία, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του.

Να τι λέει ο ίδιος: «Τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Κομοτηνή, σημειώνεται μια σημαντική πληθυσμιακή μεταβολή υπέρ των μουσουλμάνων. Ακόμη η διαφορά δεν έχει καταγραφεί, ωστόσο τα επόμενα χρόνια θα είναι εμφανέστατη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Οπως φάνηκε στις τελευταίες ευρωεκλογές, το έδαφος θα είναι και πιο πρόσφορο για το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, το DEB και άλλους μηχανισμούς που πλησιάζουν τους μουσουλμάνους. Την ώρα που η Αστυνομία και ο Στρατός στη Θράκη είναι περισσότερο αποδυναμωμένοι από ποτέ, η προπαγάνδα που ασκείται θεριεύει.

Και συνεχίζει:
“Οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά στη Ροδόπη έχουν εκδηλώσει επανειλημμένα τη συμπάθειά τους για την Τουρκία. Μάλιστα, οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από όλη αυτή την κατάσταση έφτασαν στο σημείο να προτείνουν στη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιο τον Λεβέντ Σαδίκ, γιο του Αχμέτ Σαδίκ, που ίδρυσε το κόμμα DEB, ωστόσο το κόμμα αρνήθηκε. Με τη δυναμική που έχει αποκτήσει η προπαγάνδα των φιλότουρκων μηχανισμών υπάρχει πιθανότητα να μπουν τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές στη Βουλή» αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης.
«Καταλύτης» για το εκλογικό αποτέλεσμα στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης αναμένεται να είναι οι 12.000 ψηφοφόροι που «ελέγχει» ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, που τελικά δεν είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. «Κάνω μια προσπάθεια να συσπειρώσω τους χριστιανούς αλλά και τους μουσουλμάνους, με κριτήριο τοπικό και εθνικό. Ο αγώνας μας έχει πλέον εθνικά χαρακτηριστικά» υπογραμμίζει ο κ. Στυλιανίδης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑