Ειδήσεις

Published on January 15th, 2015 | by fileto

0

Στήθος με στήθος η μάχη Γεροντόπουλου – Δερμεντζόπουλου

Αγριεύει η κόντρα για την επικράτηση στον Έβρο μεταξύ των δύο γαλάζιων υφυπουργών Άκη Γεροντόπουλου και Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου για την πρωτιά.

Ο κ. Γεροντόπουλος σε μια ύστατη προσπάθεια καλεί τους Εβρίτες να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: “Η κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, προχώρησε σε τολμηρές και δύσκολες αποφάσεις με μόνο στόχο τη σωτηρία της χώρας και τα κατάφερε. Σήμερα, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση και έτοιμοι να δώσουμε μια νέα πορεία ανάπτυξης στον τόπο.

Είμαστε πολύ κοντά στην ώρα που κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα θα δουν τους κόπους και τις θυσίες τους να ανταμείβονται”.

Από την άλλη ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος που έχει μεγαλύτερο βάρος στον Βόρειο Έβρο από όπου δεν πέρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατα την επίσκεψή του στον Έβρο και με οξυμένο το πρόβλημα της Βιομηχανίας Ζάχαρης ρίχνει στη μάχη τις πρωτοβουλίες του σαν υφυπουργός Παιδείας λέγοντας: “για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται από την πρόσφατη ψήφιση του νέου Νόμου για την Έρευνα και την Τεχνολογία και την ιδιαίτερη δυναμική που θα δώσει στην περιοχή του Έβρου η ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΚΕΑΜ-ΘΡΑ) «Καραθεοδωρή» που δρομολόγησε ο κ. Δερμεντζόπουλος, καθώς το Ινστιτούτο Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών (Ι.ΔΙ.ΦΥ.ΤΕ.ΚΑ) θα έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη, ενώ το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Τροφίμων και Αγροτικής Παραγωγής (Ι.ΤΕ.Τ.Α.Π.) έδρα την Ορεστιάδα.

Δερμεντζόπουλος

Τα ερευνητικά κέντρα συνδέονται με τα πανεπιστήμια και τη βιομηχανία και με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η περιφερειακή διάσταση της έρευνας και διασφαλίζεται η συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσέλκυση επενδυτών και στην απασχόληση με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αυτός είναι ο στόχος και του ΕΚΕΑΜ-ΘΡΑ «Καραθεοδωρή».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑