Ειδήσεις

Published on January 19th, 2015 | by fileto

0

Νέα πατρίδα παράνομα όστρακα σταμάτησαν στις Σάπες

Χίλια τριακόσια εξήντα ένα κιλά (1.361 kgr) όστρακα,  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ο 50χρονος διακινητής τους.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εντόπισαν ένα (01) Ι.Χ. όχημα με ρυμουλκούμενο τρέιλερ και οδηγό τον ανωτέρω 50χρονο, να κινείται στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης στο ύψος του οικισμού “Κόμαρος”, κοντά στις Σάπες.
Με τη συνδρομή Αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης το ανωτέρω όχημα ακινητοποιήθηκε επί της Εγνατίας οδού, στο ύψος του ποταμού Λίσσου και οδηγήθηκε για περαιτέρω έρευνα στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης καθότι ήταν φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα οστράκων, χωρίς να διαθέτει συνοδευτικά έγγραφα.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν, εξήντα ένα (61) σάκοι με όστρακα του είδους «αχιβάδα», συνολικού βάρους 1.049 kg, υπολειπομένων διαστάσεων, δεκατέσσερις (14) σάκοι με όστρακα του είδους «τελλίνα», συνολικού βάρους 280 kgr, υπολειπομένων διαστάσεων, δύο (02) σάκοι με όστρακα του είδους “κυδώνι”, συνολικού βάρους 32 kg εκ των οποίων τα 16kg ήταν υπολειπομένων διαστάσεων.
Τα ανωτέρω όστρακα κατόπιν εξέτασής τους από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν την προέλευσή τους δεν διέθεταν την προβλεπόμενη σήμανση, ενώ το όχημα μεταφοράς τους ήταν ακατάλληλο (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο 50χρονος  οδηγός διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε-διακινούσε τα ανωτέρω όστρακα με σκοπό την πώληση – εμπορία τους, ενώ  κατασχέθηκαν οι ποσότητες οστράκων συνολικού βάρους 1361 kgr τα οποία και θα καταστραφούν καθώς και το ανωτέρω Ι.Χ. όχημα με το τρέιλερ.
φωτο: αρχείο


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑