Ειδήσεις

Published on January 19th, 2015 | by fileto

0

Η ψήφος στον Στυλιανίδη είναι εθνική υπόθεση

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Ρέξ όπου παραβρέθηκαν παράγοντες από όλους τους πολιτικούς χώρους ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από την Κομοτηνή τόνισε ότι στις εκλογές αυτές παίζεται το μέλλον της Ροδόπης.

Στυλιανίδης 3Στυλιανίδης 2

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανέφερε ότι σε αυτήν τη φάση δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές επιρρίπτοντας βαριά ευθύνη στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, είπε, θα πληρώσει αυτήν την ανευθυνότητά του, αρκεί βεβαίως, όπως σημείωσε να μην την πληρώσει και η Ελλάδα. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία, αφού, όπως είπε, άλλα λέει όταν μιλάει στο εσωτερικό κι άλλα στο εξωτερικό καθησυχάζοντας τους βασικούς χρηματοδότες της χώρας.

Ο κ. Στυλιανίδης έθεσε το δίλημμα των εκλογών σε κεντρικό επίπεδο. «Θα διαλέξουμε τη λογική και την ευθύνη, η οποία μπορεί να έχει δυσκολίες στην εφαρμογή να μην ακούγεται ευχάριστα, αλλά είναι ρεαλιστική και αν δείξουμε συνέπεια, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην άλλη άκρη του ποταμού και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για να διορθώσουμε τα πράγματα ή θα πάμε, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω, εκεί που ξεκινήσαμε με κίνδυνο να μας παρασύρει το ρέμα;».

 

Το τοπικό διακύβευμα

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές, τα κόμματα, οι ιδεολογίες και οι φανατισμοί του παρελθόντος δεν μπορεί να προσδιορίσουν την επιλογή των ψηφοφόρων, όπου τα πληθυσμιακά και πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει και πρόσθεσε πως ένα λάθος μπορεί να γυρίσει τη Ροδόπη και τη Θράκη πίσω, σε εποχές αδικίας, αδιαφορίας από την κεντρική διοίκηση, σε εποχές εγκατάλειψης, υπενθυμίζοντας ότι η Ροδόπη έμεινε 50 χρόνια έξω από τα κέντρα των αποφάσεων.

Στυλιανίδης 4Στυλιανίδης 5

Υπενθύμισε ότι ο Κώστας Καραμανλής του εμπιστεύθηκε από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας σημαντικούς ρόλους. «Η πολιτική είναι η αναμέτρηση με τα προβλήματα, η ανταπόδοση στον τόπο με έργα την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν οι συμπολίτες σου», τόνισε.

Η κρίση, σημείωσε, προκάλεσε δημογραφική απογύμνωση στη Θράκη. Νέοι άνθρωποι κυρίως χριστιανοί, το πιο δημιουργικό κομμάτι της εγκατέλειψαν τη Ροδόπη αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. «Αυτή τη στιγμή έχει μειωθεί ο πληθυσμός της Ροδόπης και θα έλεγα ότι έχει ανατραπεί και η ισορροπία των δύο σύνοικων στοιχείων, εις βάρος των χριστιανών, κυρίως.  Αυτό το εκμεταλλεύεται η Αριστερά, με τον τρόπο μάλιστα που χειρίζεται αυτή τη στιγμή το μόνο που επιδιώκει είναι να βγάλει τρεις βουλευτές, δύο από το ΣΥΡΙΖΑ κι ένα από το Ποτάμι, μόνο από τη μειονότητα».

Υπογράμμισε ότι η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση είναι προς το συμφέρον όλων μας και των χριστιανών και των μουσουλμάνων και κυρίως είναι προς το συμφέρον του τόπου διότι εγγυάται την ομαλότητα, τη συνεργασία, τη συνύπαρξη, την ανάπτυξη –ό,τι δηλαδή οικοδόμησε η ελληνική πολιτεία στη Θράκη, για το οποίο θα πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι- την ώρα μάλιστα που ο τζιχαντισμός και ο φονταμενταλισμός αυξάνουν επικίνδυνα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών υπογραμμίζοντας ότι αντί κριτήριο επιλογής να είναι το ήθος, η αξιοσύνη, η αποτελεσματικότητα, η ιδεολογία είναι ο θρησκευτικός ή ο εθνικιστικός φανατισμός. Τόνισε πως ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει τη Ροδόπη πολλά χρόνια πίσω. «Εάν φυλακιστούμε στην τιμωρητική ψήφο, ή σε μια ψήφο αγανάκτησης, για να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση, τιμωρούμε τον εαυτό μας, κόβουμε τα χέρια με τα οποία την επόμενη μέρα πρέπει να παλέψουμε για τον τόπο μας. Η πολυδιάσπαση του νομού σε μικρά κόμματα, η αποχή από τις εκλογές μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις χωρίς επιστροφή. Η μονομερής εκπροσώπηση την επόμενη μέρα μπορεί να δημιουργήσει εκρήξεις και θα αποβεί μοιραία όχι μόνο για τα σύνοικα στοιχεία, αλλά κυρίως για τον τόπο μας».

Παράλληλα, επισήμανε ότι δούλεψε για τη Ροδόπη βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο οικοδομούσε συστηματικά μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία που σέβεται απόλυτα τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, και μία εναλλακτική οικονομική ανάπτυξη που αξιοποιεί τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας. Ενδεικτικά ανέφερε την κατασκευή σχολείων ύψους 65 εκατ. ευρώ, την κατασκευή του κάθετου άξονα (101 εκατ), την Εγνατία οδό, την αξιοποίηση αρχαιολογικών μνημείων, που αποδεικνύουν τη διαχρονική  παρουσία του ελληνισμού στην περιοχή, τη στήριξη της αγοράς, την απόδοση του 12%, στις επιχειρήσεις, τη στήριξη των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα.

«Ως ιδεολόγος πολιτικός της ελληνικής κεντροδεξιάς που πιστεύει στο φιλελευθερισμό και που αγαπάει και εμπιστεύεται τις δυνάμεις αυτού του τόπου έχω υποχρέωση να αφυπνίσω συνειδήσεις  και να πολεμήσω για τα δίκαια και τα συμφέροντα του τόπου μου».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ως βουλευτής αυτού του τόπου δε διέκρινε τους συμπολίτες του με κριτήριο του αν τον ψήφισαν ή όχι, αλλά ανταποκρίθηκε στα δίκαια αιτήματά τους , όπου μπορούσε, με αίσθημα δικαίου και αλληλεγγύης.

 

Επεσήμανε ότι στήριξε κριτικά την κυβέρνηση Σαμαρά στην εθνική της προσπάθεια, χωρίς όμως να διστάζει να λέει τις απόψεις του όταν θεωρούσε ότι αυτό ήταν προς όφελος των συμπατριωτών του. «Δε δίστασα και δε διστάζω να υπερασπιστώ τις πολιτικές αξίες στις οποίες πιστεύω περί Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς ή τα συμφέροντα της ιδιαίτερής μου πατρίδας της Θράκης, δε σκέφτηκα την ‘καρέκλα’, αλλά τους ανθρώπους, τους συμπατριώτες μου που μου την εμπιστεύθηκαν».

Υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σε λίγο θα είναι παρελθόν και πως οι τοπικές κοινωνίες που θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση αδικιών και το μερίδιο που τους ανήκει από το μέλλον. «Αν η Ροδόπη στην εποχή που ξεκινά δεν έχει ισχυρή εκπροσώπηση κινδυνεύει να επιστρέψει στην εποχή της εγκατάλειψης. Αντίθετα, αν λειτουργήσουμε ενωτικά, συνειδητοποιημένα, τοπικά και εθνικά τότε θα είμαστε και πάλι οι πρωταγωνιστές. Η Ροδόπη θα παίξει ρόλο -το λέω και το εννοώ», υπογράμμισε.

Στο τέλος της ομιλίας του και εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων και επευφημιών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε όλους όσους έδειξαν με τη μαζική τους παρουσία ότι η Ροδόπη δεν ενδίδει στο λαϊκισμό και στα ευχάριστα λόγια και πως επιθυμεί με μια υπεύθυνη πολιτική την επιστροφή στην ομαλότητα.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους νέους και τις νέες που αποτελούν το μέλλον, τους μουσουλμάνους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και τους συνυποψηφίους του, Αχμέτ Αμέτ, Βούλα Ελευθεριάδου, Μαρία Λιακάκη Μανίτσα και Χουσέ Μουσταφά Ισμαήλ, που δίνουν όπως είπε, ώθηση στην προσπάθεια που γίνεται.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑