Ειδήσεις

Published on January 24th, 2015 | by fileto

0

Με βροχή και άστατο καιρό στις κάλπες

Συννεφιασμένη θα είναι η Κυριακή των εκλογών, όπως και όλο το Σαββατοκύριακο, με τις βροχές και τις καταιγίδες να έχουν τον πρώτο λόγο, κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, με μεγάλα όμως διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ αναμένεται να πέσουν χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Το Σάββατο, πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Πρέβεζα, την Άρτα, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, την Κω και τη Ρόδο.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 – 12 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 – 15 βαθμούς Κελσίου και στις νοτιότερες περιοχές και τα νησιά από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρές, κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν όμως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική και δυτική Ελλάδα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Από την κακοκαιρία θα πληγούν κυρίως ο Έβρος, η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ρόδος και η Ιεράπετρα.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑