Ειδήσεις

Published on January 27th, 2015 | by fileto

0

Ικανοποίηση στην Τουρκία από τις μειονοτικές επιλογές

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Hüseyin Zeybek αφού εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών στην δυτική Θράκη, εκτίμησε ότι τώρα άνοιξε ο δρόμος για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της μειονότητας.

Δηλαδή την επίσημη αναγνώριση ότι η μειονότητα της δυτικής Θράκης είναι τουρκική, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών και προς μεγάλη ικανοποίηση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που όπως φαίνεται για άλλη μια φορά κατευθύνει τις κινήσεις των μειονοτικών, αριστερών βουλευτών, που εκλέχτηκαν με την σημαία του Σύριζα.

Ο εν λόγω μειονοτικός βουλευτής, όπως αναφέρεται στην τουρκική εφημερίδα, επισήμανε ότι τα βασικά προβλήματα της μειονότητας είναι το εκπαιδευτικό, ένα γνωστό αίτημα της τουρκικής πλευράς η οποία επιδιώκει η εκπαίδευση των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης να είναι σύμφωνη με τα τουρκικά δεδομένα, παρά του ότι δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι.

Ειδικά οι Πομάκοι είναι θύματα της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που τους αναγκάζει να μαθαίνουν μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική τους γλώσσα. Το δεύτερο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γνωστό της άμεσης εκλογής των μουφτήδων της μειονότητας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Habertürk, ζήτησε, «να μπορούν να επικαλούν οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης σαν μητέρα πατρίδα την Τουρκία, Anna Vatan, σε διαχωρισμό από την… πατέρα πατρίδα, Baba Vatan, δηλαδή την Ελλάδα».

Πηγη nikosxeiladakis.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑