Ειδήσεις

Published on January 28th, 2015 | by fileto

0

Σενάρια ανατροπής Σαμαρά στη ΝΔ

Όπως σημειώνουν ιστοσελίδες της Αθηνας έχει ξεκινήσει ένα γαιτανάκι σύμφωνα με το οποίο όλα περιστρέφονται γύρω από την ανατροπή του Αντώνη Σαμαρά από το τιμόνι της ΝΔ.

Άλλες σελίδες πιστές στον Μεσσήνιο πολιτικό, κάνουν λόγο κατά συμφερόντων που θέλουν να επωφεληθούν από την ανατροπή του (φευ!) και έχουν στήσει χορό πολέμου εναντίον του, μια και όπως φαίνεται τον ανακηρύσουν …σωτήρα μετά την αποτυχία Τσίπρα!

Οι δηλώσεις στελεχών του ότι για τον ίδιο η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι μια αριστερή παρένθεση δεν βρίσκει ως εκτίμιση την αποδοχή των στελεχών εκείνων οι οποιοι τον θεωρούν ως τον πατέρα της ήττας της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρονται στις προεκλογικές του δηλώσεις ότι οσμίζεται τη νίκη της ΝΔ αλλά και εκείνη την άκομψη διαζείριση ότι είχε εξασφαλίσει τους 180 που θα οδηγούσαν στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Βέβαια υπάρχει σκεπτικισμός για το πως θα γίνει η ανατροπή αυτή και οι πρώτες ριπές πιθανόν να πέσουν στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΓ κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός θα επιδιώξει να κάνει μια ομιλία για το αποτέλεσμα χωρίς να αναφερθεί στο ποιός ευθύνεται γι’ αυτό και θα προσπαθήσει να χρεώσει στον ελληνικό λαό το ότι δεν κατάλαβε την πολύτιμη προσφορά της συγκυβέρνησής του με το ΠΑΣΟΚ.

Τα όσα ακούγονται για κινήσεις Καραμανλικών ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας καθώς ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έχει συστήσει σε όλους ψυχραιμία γιατί ένα λάθος μπορεί να φέρει μεγάλη αποσυμπίεση και διαφυγή ψηφοφόρων της παράταξης στους ΑΝΕΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα θα γίνουν με τάξη και ηρεμία, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και κυρίως ανάλογα με την ψυχραιμία που θα αντιμετωπίσει τα γεγονότα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και του σύμβουλοί του οι οποίοι ακόμη τον καθοδηγούν σε λάθος μονοπάτια.

Λανθασμένο γεγονός είναι και η διαχείριση της αποφυγής να παραδώσει το Μαξίμου στον νέο πρωθυπουργό προσπαθώντας εκ των υστέρων να το επωμιστεί συνεργάτης του λέγοντας για κακή συνενόηση με το περιβάλλον Τσίπρα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑