Ειδήσεις

Published on January 28th, 2015 | by fileto

0

Ο νέος ΥΠΕΞ ξέρει καλά τα θέματα Θράκης

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς γνωρίζει καλά τα θέματα της Θράκης και πριν από λίγο καιρό ήρθε στην Κομοτηνή και παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο έκανε επαφές με ανθρώπους της μειονότητας και της πλειονότητας.

Οι Τούρκοι τονίζουν ότι η πολιτική της Άγκυρας προς την Αθήνα δεν θα αλλάξει και πως περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι πιο προοδευτικό κόμμα να δεχθεί ριζοσπαστικές αλλαγές για τη Θράκη, όπως η εκλογή μουφτήδων από την ίδια την μειονότητα και όχι από το επίσημο ελληνικό Κράτος, τα δίγλωσσα νηπαγωγεία και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ένα νέο στάτους στην υφαλοκρυπίδα, την Κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο.

Οι επίμονοι Τούρκοι συνεχίζουν την αρθρογραφία τους σχετικά με την εκλογή τριών βουλευτών στην Θράκη από την μειονότητα και σειρά πήρε η Ζαμάν η οποία τονίζει: “παρά τις δεδηλωμένες διαφορές των δύο χωρών στο θέμα της Κύπρου και του Αιγαίου, οι διακρατικές σχέσεις είναι σε πολύ καλό σημείο, κάτι που δείχνει και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει αλλάξει την άποψή της για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε πως αξιωματούχοι της τουρκικής αντιπροσωπείας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα, είχαν συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και όπως είπε «ήταν μια παραγωγική συνάντηση».

Και συνεχίζει με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπέκ Χουσείν: “Υπάρχουν πολλά ζητήματα στη χώρα που πρέπει να επιλυθούν. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στο θέμα των μειονοτήτων. Στην κορυφή βρίσκεται το θέμα της οικονομικής κρίσης. Η κοινότητά μας στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ένα κόμμα που υποστήριξε ανοιχτά τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η θετική τάση ανάμεσα στις δύο χώρες θα συνεχιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε ένα κόμμα που επιδιώκει να έχει μια θετική και συνεπή σχέση με τους γείτονές της με βάση το διεθνές δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑