Ειδήσεις

Published on January 29th, 2015 | by fileto

0

Θα δαπανήσουν 638.000 ευρώ για το σήμα της DIGEA

Σε μια εποχή που η κρίση και η φτώχεια αλλά και η ανεργία είναι στο κόκκινο με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΑΔΑ: 79ΞΝ1-1ΡΙ) εντάχθηκε η Πράξη για την παροχή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε ακριτικές περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά από εργασία και κατάθεση Τεχνικού Δελτίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Ο Προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 638.700,00 € και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση όλων των απαραίτητων στοιχείων εξοπλισμού τα οποία θα επιτρέψουν την κάλυψη ακριτικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από πλευράς ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.

Όπως τονίζει το Δελτίο Τύπου της περιφέρειας η παροχή σήματος θα συμβάλλει θετικά στην «ηλεκτρονική ένταξη» των πολιτών εκείνων που ζούνε σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές, ανάμεσα στις οποίες είναι τα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης όπου κανείς δεν βλέπει ελληνική τηλεόραση, γιατί έχουν ταψιά για να βλέπουν τα κανάλια της Τουρκίας.

Η εκτιμώμενη πληθυσμιακή κάλυψη συμφωνα πάντα με την μελέτη θα ανέρχεται στους 150.000 – 180.000 κατοίκους στους Νομούς: Έβρου, Σαμοθράκης, Ροδόπης, Καβάλας, Θάσου, Δράμας και Ξάνθης.
Η Πράξη προωθήθηκε εντατικά από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη και πρέπει να υλοποιηθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑