Ειδήσεις

Published on January 29th, 2015 | by fileto

0

Πέταξε κουτάβια στη λίμνη Τυχερού Έβρου

Συνελήφθη χθες (28-1-2015) το απόγευμα, στο Τυχερό Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο διότι τοποθέτησε τρία κουτάβια σε σακούλα, την οποία στη συνέχεια έριξε στη λίμνη Τυχερού, με αποτέλεσμα να πνιγεί το ένα από αυτά, ενώ τα άλλα δύο διασώθηκαν από περαστικούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑