Ειδήσεις

Published on January 31st, 2015 | by fileto

0

Εκβίαζε και ζητούσε χρήματα με απειλητικά σημειώματα

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος 37χρονου ημεδαπού για απόπειρα εκβίασης, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία 45χρονος ημεδαπός εντόπισε στην πόρτα του κτήματός του ένα ιδιόχειρο σημείωμα του 37χρονου. Συγκεκριμένα, στο σημείωμα ο δράστης, απειλούσε τη ζωή του 45χρονου και απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν την καταβολή του χρηματικού ποσού των 1.000 Ευρώ, για υποτιθέμενη οφειλή του προς τον 37χρονο.

Ακολούθως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του 45χρονου με τον δράστη, προκαθορίστηκε συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, την 29-1-2015 το πρωί στην Κομοτηνή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκβιαστική συναλλαγή.

Στο προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθε ο 37χρονος με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί επενέβησαν προκειμένου να τον συλλάβουν, πλην όμως αυτός αντιστάθηκε, κινήθηκε απειλητικά με το όχημα προς το μέρος ενός πεζού αστυνομικού, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός και στη συνέχεια διέφυγε, πραγματοποιώντας πλήθος τροχονομικών παραβάσεων.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, σωματικές βλάβες, αντίσταση και φθορά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑