Άποψη - Γνώμη

Published on February 1st, 2015 | by fileto

0

Τσίπρας, η επόμενη μέρα

Και εγένετο κυβέρνηση Τσίπρα, σε συνδυασμό με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Αυτό αποφάσισε ο ελληνικός λαός και η απόφασή του είναι σεβαστή.

Το εκλογικό σώμα ψήφισε εντελώς συναισθηματικά και τιμωρητικά όπως είχε κάνει και στις Ευρωεκλογές, άσχετα αν μερικοί το προσπέρασαν σαν γεγονός και σήμερα χτυπάνε το κεφάλι τους.

Ο σοφός ελληνικός λαός, ψήφισε και επιφυλακτικά. Έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα τις 149 έδρες στη Βουλή και του έβαλε ως δερβέναγα τον Καμμένο, ο οποίος έλεγε ότι αποτελεί την εγγύηση για να μην κάνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλόφρονα πράγματα με τα εθνικά κυρίως θέματα και με μια ακραιφνώς αριστερή πλατφόρμα διακυβέρνησης.

Σήμερα οι εκλογές έχουν τελειώσει και μαζί μ’ αυτές ορισμένα από τα πρώτα ονόματα της πολιτικής σκηνής.

Με μιας Βενιζέλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Παπανδρέου μπήκαν σε ένα κύκλο αμφισβήτησης και αλίμονο το πως θα βγουν από αυτόν τον λάκκο των λεόντων.

Η νέα κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες έκανε σαφές ότι τουλάχιστον το ελάχιστον, δηλαδή όσα ο νέος πρωθυπουργός υποσχέθηκε στην Θεσσαλονίκη θα τα κάνει. Δηλαδή το αυτονόητο, αυτό που θα μπορούσε, αν δεν ήταν τόσο «καζάν-καφαλης» ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος κυνηγούσε τους ψηφοφόρους του λες και τους είχε μανία να τους καταστρέψει.

Θυμάστε εκείνο το μοναδικό που είπε στον Παπαδάκη μια μέρα πριν τις εκλογές. «Ήμουν, είπε, ένας καλός μελισσοκόμος και είχα μαζέψει το μέλι και το φυλούσα». Κράτα το λοιπόν λεβέντη μου να το χαίρεσαι.

Ο Τσίπρας δίνει το αυτονόητο. 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν κόβει ρεύμα στους αναξιοπαθούντες, ρυθμίζει τα κόκκινα δάνεια, ξαναπαίρνει πίσω απολυμένους που θα μπορούσαν οι προηγούμενοι με μια αναδιάταξη να τους είχαν τακτοποιήσει, δίνει κάτι οδοιπορικά στους ένστολους, θα ρυθμίσει τα χρέη προς το δημόσιο (γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να πάρει ευρώ τσακιστό), και λέει ότι ο μισθός θα γίνει 751 ή κάτι τέτοιο δεν έχει σημασία.

Αυτά είναι τα αυτονόητα για έναν λαό ο οποίος είπε μπιρ αλάχ και στέναξε από τις βλακώδεις παλινωδίες των τσάρων της συμφοράς (Στουρνάρα και Χαρδούβελη).

Κοντά σε όλα αυτά δείτε και την κυβερνητική συμπεριφορά του τσάρου της εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος θα μπορούσε κατ΄ ελάχιστο να ρυθμίσει τα του συνταξιοδοτικού, όχι με την επιταγή της Τρόικας αλλά με ένα πιο ουσιαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο και όχι με τα cory paste των σχεδίων που του σέρβιραν (εκτός αν αυτές τις εντολές του Μαξίμου εκτελούσε).

Να πούμε για τα ανεκδιήγητα σχέδια τακτοποίησης των αυθαιρέτων τα οποία είχαν μόνο σαν στόχο να δώσουν μεροκάματο στους μηχανικούς και χρήματα στον κουβά των κρατικών εσόδων; Ποιο ήταν το φινάλε, Μήπως τακτοποιήθηκε κάτι και δεν το ξέρω;

Στην υγεία το μεγάλο μπάχαλο. Νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, υλικά, άδεια κέντρα υγείας, εκατομμύρια ανασφάλιστοι, ΕΟΠΠΥ, ΠΕΔΥ, εισιτήριο, 1 ευρώ ανά συνταγή, πάσα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, γενόσημα κ.ο.κ.

Να μην πάω παρακάτω δεν υπάρχει και λόγος.

Αυτά λοιπόν τα αυτονόητα έρχεται να εφαρμόσει μια νέα κυβέρνηση η οποία από τις πρώτες μέρες έδειξε και δείχνει έναν ανεξήγητο, αλλά προμελετημένο τσαμπουκά, προς Ευρωπαίους, ο οποίος μπορεί να φοβίζει αλλά δημιουργεί ένα αίσθημα εθνικής περηφάνιας την οποία τα τελευταία χρόνια είχαμε απολέσει ολοκληρωτικά.

Όλοι ρωτούν επίσης το αυτονόητο: Που θα βρείτε τα λεφτά κ. Τσίπρα.

Η απάντηση δεν είναι εύκολη μια και η χώρα βρίσκεται βουτηγμένη στα χρέη και στις συμφωνίες, για τις οποίες και πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν.

Τελικά χρήμα υπάρχει στο συμμάζεμα των δημόσιων οικονομικών, στην πάταξη κάθε είδους λαθρεμπορίου, στην ανάταξη της οικονομίας, στην περιστολή αλόγιστων δαπανών από αυτό που ονομάζουμε παράλληλο κράτος (δήμοι, περιφέρειες, άγονοι οργανισμοί, διαχείριση των ακινήτων του δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, λιμάνια, συγκοινωνίες, έξοδα παραστάσεων διαφόρων καταφερτζήδων) και το κυριότερο απαγκίστρωση της επιχειρηματικότητας από το κρατικό παχνί.

Αν μοιραστεί το παιχνίδι και τεθούν καθαροί και σκληροί νόμοι του πως παίζεται, θα γίνει διασπορά της ωφέλειας και τότε πολλοί θα επωφελούνται αυτών που τώρα λίγοι μασάνε με δέκα μασέλες.

Κοινή λογική και σκληρή εποπτεία του Κράτους χρειάζεται αλλά χωρίς εγκαθίδρυση κομματικού κράτους εκ νέου και νέων φεουδαρχών.

Αυτό τελικά είναι η επανάσταση του αυτονόητου.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε και ο λαός περιμένει να δει τον χαρακτήρα της.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑