Ειδήσεις

Published on February 2nd, 2015 | by fileto

0

Τα νερά του Έβρου απειλούν τρείς χώρες

Τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημάνει συναγερμό σε Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία.

Ο δρόμος Αδριανούπολης – Καστανεών έχει κλείσει, ενώ στην Βουλγαρία τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον όγκο των υδάτων που κατακλύζει πολλές περιοχές στα νότια της χώρας.

Στην Ελλάδα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, έχει σημειωθεί αύξηση των υδάτων του Έβρου στους ακόλουθους ποταμούς (τελευταία ενημέρωση 02-02-2015 και ώρα 07.30), ως εξής:

  •  Εισροή υδάτων ποταμού Έβρου στην περιοχή Ορμενίου Ορεστιάδας, 1.225 κ.μ./δευτερόλεπτο, (ραγδαία αυξητική τάση), επίσης στην περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας, 1.366 κ.μ./δευτερόλεπτο (ραγδαία αυξητική τάση).
  •  Επίπεδο στάθμης υδάτων Ερυθροποτάμου (παραπόταμος Έβρου) στην περιοχή Διδυμοτείχου 6,00 μ. (όριο συναγερμού 6,80 μ.).
  •  Εισροή υδάτων από Βουλγαρία μέσω του Άρδα (φράγμα Κυπρίνου Ορεστιάδας), 1.560 κ.μ./δευτερόλεπτο (ραγδαία αυξητική τάση).
  • o Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου 5,06 μ. (όριο συναγερμού 5,70 μ.).

– Λόγω μεγάλης αύξησης των υδάτων του ποταμού Έβρου, με απόφαση των Τουρκικών Αρχών, (την 01-02-2015 και ώρα 22.00 διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα της Ανδριανούπολης, με αποτέλεσμα την διακοπή εισόδου – εξόδου οχημάτων από τον Ε/Δ Καστανέων από και προς την Τουρκία.
– Λόγω μεγάλης αύξησης των υδάτων του ποταμού Έβρου, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε. Ο. Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου στο 131ο χλμ (χωριό Καστανέων). Η κυκλοφορία διεξάγεται διαμέσου του επαρχιακού δικτύου Πετρωτών – Πενταλόφου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑