Ειδήσεις

Published on February 7th, 2015 | by fileto

0

Αγριεύουν οι κάτοικοι του Έβρου για την λάθος αντιμετώπιση

Αντιμέτωποι με την μήνη των κατοίκων του Έβρτου βρέθηκαν τόσο ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών  Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης για τον τρόπο με τον οποία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της τεχνητής ρήξης των αναχωμάτων στις επικίνδυνες περιοχές του Έβρου, όπου παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικημένους οικισμούς.

Σπίρτζης Έβρος

Οι κάτοικοι των Λαγυνών και του Πόρου που είδαν τα νερά να μπαίνουν στα σπίτια τους ξέσπασαν μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες εναντίον των προαναφερομένων ενώ πυροσβεστική παρέμβαση προσπάθησαν να κάνουν υπάλληλοι της περιφέρειας που διαχειρίζονται το θέμα και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι ολόκληρη τη νύχτα αρχές, πολίτες και στρατός ήταν σε πλήρη επιφυλακή ώστε να μην πλημμυρίσουν κατοικίες στον Πόρο. Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ωστόσο ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο η έκρηξη του αναχώματος θα προχωρήσει καθώς πρόκειται για απόφαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, αν και μια τέτοια εξέλιξη όπως σημείωσε θα είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 80.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο των Φερών.

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί οικισμοί στα σημεία που τα νερά εχουν μπει στα σπίτια και τις αυλές των κατοίκων στα Λαγυνά και τον Πόρο, ενώ οι αρχές επισημαίνουν να μείνουν σε ασφαλές σημείο οι κάτοικοι μέχρι να υποχωρήσει το φαινόμενο.

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται ξανά από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα ο Έβρος να βρίσκεται στα κόκκινα και οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσκεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

 

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑