Ειδήσεις

Published on February 10th, 2015 | by fileto

0

Δουλέμποροι εγκατέλειψαν μετανάστες μέσα στο ποτάμι

Χιονόπτωση, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας. Πολλά σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά στη βόρεια Ελλάδα.

Στην Εγνατία οδό διεκόπη η κυκλοφορία από το Δυτικό κόμβο Κομοτηνής έως τον Κόμβο Ιάσμου, όπως και από το 524,7 χλμ έως το 545,6 χλμ και στα δυο ρεύματα για τα οχήματα πάνω από 3,5 τόνους, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στις περιοχές αυτές.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε επαρχιακούς δρόμους σε Ξάνθη, Ροδόπη στα ορεινά και προσοχή στον Βόρειο Έβρο.

Κλειστή παραμένει η πορθμιακή γραμμή Καβάλα-Πρίνος.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου. Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη γίνονται κατά κρίση πλοιάρχου.

Την ίδια ώρα στον Έβρο οι κάτοικοι βλέπουν τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, καθώς λίμνες έγιναν πάνω από 250.000 στρέμματα καλλιέργειας ενώ καταστράφηκαν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στήθηκε επιχείρηση της ΕΜΑΚ οι οποίοι διέσωσαν 7 μετανάστες όταν δουλέμποροι τους εγκατέλειψαν μέσα στο ποτάμι, στην Ορεστιάδα και κάτω από κακές καιρικές συνθήκες.

Όπως αποκαλύφθηκε, άγνωστος διακινητής – δουλέμπορος, τους εγκατέλειψε την Κυριακή το μεσημέρι, πάνω στη νησίδα, μέσα στο ποταμό Έβρο στο ύψος της Ορεστιάδας, στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, απογευματινές ώρες χθες (09.02.2015), η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επτά (7) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.

Ειδικότερα, την 08.02.2015 το πρωί, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε ότι σε ανάχωμα της όχθης του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, έχει εγκλωβιστεί μία ομάδα μη νόμιμων μεταναστών.

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ξεκίνησαν επιχείρηση εντοπισμού, έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, ενώ την επόμενη ημέρα (09.02.2015) συνέδραμαν και άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ.

Αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών, στο πλαίσιο της επιχείρησης, ήταν οι διασώστες με τη χρήση λέμβων και άλλων κατάλληλων και διαθέσιμων μέσων, να εντοπίσουν εγκλωβισμένους, σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, τους επτά (7) μη νόμιμους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, Πακιστάν και Ιράκ, να καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν και να τους διασώσουν με ασφάλεια.

Στους διασωθέντες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ, που βρισκόταν στο σημείο, ενώ ακολούθως οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑