Ειδήσεις

Published on February 11th, 2015 | by fileto

0

Μια σημαντική πολιτική παρέμβαση του Ευρ. Στυλιανίδη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW) στην Αθήνα, καθώς και η διημερίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου EZA (Ευρωπαϊκό Κέντρο Εργασιακών Ερωτημάτων) με θέμα “Κοινωνικές Επενδύσεις: Προκλήσεις για τους Κοινωνικούς Εταίρους”.

Ο πρώην υπουργός, κ. Ε. Στυλιανίδης, προσκεκλημένος της EUCDW και της EZA, για την ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και την αποτίμηση του αποτελέσματος των πρόσφατων Εθνικών Εκλογών άσκησε κριτική αφενός στη Γερμανία ότι δεν συνειδητοποίησε από την αρχή τον ηγετικό της ρόλο τόσο με την καθυστέρησή της να ενεργοποιήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και αφετέρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την συνειδητή επιλογή της “διεθνοποίησης” του Ελληνικού Προβλήματος με την εμπλοκή του ΔΝΤ και τη μη υιοθέτηση του Σχεδίου Ackermann.
Ταυτόχρονα, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στην εγχώρια κοινωνική, δημοσιονομική και πολιτική συγκυρία επισήμανε τόσο τις διαχρονικές κυβερνητικές αστοχίες με αποτέλεσμα τη “στροφή” από την πραγματική στην εικονική οικονομία (π.χ. έλλειψη προετοιμασία για την ένταξη στο Ευρώ, υποθέσεις Χρηματιστηρίου, υπερβολικός δανεισμός κλπ), όσο και τα σοβαρά λάθη της τελευταίας εξαετίας σε κρίσιμους τομείς όπως η φορολογική πολιτική όπου “οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους”, καθώς και τις ευθύνες της διαπλεκόμενης “οικονομικής αριστοκρατίας” με συνέπεια την καταστροφή των βασικών πυλώνων της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.

Υποστήριξε την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε, όμως, ότι αυτές σε μια σύγχρονη Δημοκρατία πρέπει να γίνονται μαζί με την κοινωνία, και όχι απέναντί της διακρίνοντας σαφώς το “λαϊκό” από το “λαϊκίστικο”.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης κατέθεσε μια ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα για την επιστροφή της ΝΔ στον αξιακό κώδικα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, έναν “οδικό χάρτη” επαναπροσέγγισης των παραδοσιακών, αλλά και νέων δυναμικών κοινωνικών συμμαχιών από τις οποίες η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη απομακρύνθηκε και αποξενώθηκε εφαρμόζοντας πολιτικές δόγματος ΣΟΚ αντί ήπιας προσαρμογής.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ: http://www.e-stylianidis.gr/news/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5-%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑