Ειδήσεις

Published on February 16th, 2015 | by fileto

0

Μυθεύματα για πώληση λιγνήτη Δράμας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον λιγνίτη στην Ελασσόνα,, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Με αφορμή την συζήτηση που αφορά τα κοιτάσματα λιγνίτη στην περιοχή της Ελασσόνας, υπενθυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη πρόσφατα από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

«Οι δήθεν εξαγγελίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις οποίες επικαλούνται κάποια δημοσιεύματα και οι οποίες, τάχα, αφορούν την τύχη λιγνιτωρυχείων [παραχώρηση λιγνιτωρυχείων Ελασσόνας και Δράμας], αποτελούν μυθεύματα και επινοήσεις που αποβλέπουν να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις και φτηνές εντυπώσεις».

Επίσης, σας παραθέτουμε απόσπασμα από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις σχετικές με το περιβάλλον, την ενέργεια και το ρόλο της ΔΕΗ:

«Μια 100% δημόσια, ενιαία και καθετοποιημένη ΔΕΗ, θα συμβάλλει καθοριστικά στον ενεργειακό σχεδιασμό, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην αποκέντρωση καθώς επίσης και στη διαδικασία σταδιακής απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα (λιγνίτη), με την προώθηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διασφαλίζοντας παράλληλα, την ευστάθεια του συστήματος, (ενσωματώνοντας και την κοινωνική παραγωγή), σχεδιάζοντας και εξασφαλίζοντας (υλοποίηση) τις απαραίτητες επενδύσεις σε νέες υποδομές».

Αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν έχουν ως σκοπό να εκμεταλλευτούν την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής και να δημιουργήσουν- διά των εντυπώσεων-προβλήματα. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτοί που υποκινούν τις συζητήσεις αυτές είναι δύο εξέχοντα στελέχη των ντροπιαστικών μνημονιακών κυβερνήσεων των προηγούμενων ετών. Από τη μία ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωτεργάτης μνημονιακός υπουργός των εγκληματικών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου και νυν στέλεχος του ΚΟΔΗΣΟ και από την άλλη ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλου και νυν βουλευτής του Κόμματος Σαμαρά. Και οι δύο, τα προηγούμενα χρόνια, βροντοφώναξαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και συνέβαλλαν στην εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας και την ταπείνωση του ελληνικού λαού με την ψήφιση μιας σειράς αντισυνταγματικών και αντεργατικών νόμων. Τώρα –με απύθμενο υποκριτικό ενδιαφέρον-δείχνουν οικολογικές ευαισθησίες. Όμως οι πολίτες, ότι και να κάνουν οι Χαρακόπουλος και Σαχινίδης, όσες όψιμες περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες και να υποκριθούν ότι έχουν, δεν πρόκειται να ξεχάσουν τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές που εφήρμοσαν. «


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑