Ειδήσεις

Published on February 19th, 2015 | by fileto

0

Ανοιχτό θα παραμείνει το κέντρο κράτησης Κομοτηνής

Αν και η Αμυγδαλέζα θα κλείσει ως κέντρο κράτησης μεταναστών μετά από εντολή και δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση φαίνεται ότι γιατην Κομοτηνή δεν θα υπάρξει αναστολή της λειτουργίας του κέντρου κράτησης στην πρώην σχολή Αστυνομίας λίγο έξω από την πόλη.

Ο λόγος σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής είναι ότι η Ευρωπαική Ένωση δεν τα το επιτρέψει  μια και η μετεξέλιξη των υφιστάμενων δομών, που κατασκευάστηκαν με χρήματα της Ε.Ε., προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενδέχεται να απορρίψει τις παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης ως «μη επιλέξιμες».

Έτσι λοιπόν η αναστολή λειτουργίας κέντρου στην Κομοτηνή ενδέχεται να υποχρεώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιστρέψει 700.000 ευρώ που δόθηκαν για τη χρηματοδότηση κατασκευαστικών έργων.

Πολύ χρήμα ξοδεύτηκε σε εργολάβους για να μετατρέψουν μια έτοιμη και λειτουργική σχολή Αστυνομίας σε κέντρο κράτησης για να οφεληθούν αλήθεια ποιοί;

Αριστερές οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήδη ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει τις πόρτες των κέντρων κράτησης και στην Θράκη (Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) αλλά και αυτού στο Παρανέστι Δράμας.

Εκτός ολων των άλλων πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα και με την τροφοδοσία των κέντρων κράτησης (catering) οι εταιρείες των οποίων έχουν να πληρωθούν εδώ και κάποιους μήνες.

Το ζήτημα είναι που θα πάνε οι κρατούμενοι οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ορισμένοι εκ των οποίων βαρύνονται και με ποινικά αδικήματα.

Ο ίδιος ο υπουργός Γιάννης Πανούσης σε δηλώσεις του τόνισε:«Είμαι περίεργος να δω την αντίδραση των εταίρων μας εάν ανοίξουμε τα σύνορά μας και αφήσουμε να ταξιδέψουν προς τη Δύση 300.000 παράτυποι μετανάστες”, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να έρθει σε ρήξη η χώρα μας με τους Δυτικούς, πέρα από το οικονομικό και στο μεταναστευτικό.

Τι λέει επ’ αυτού ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑