Ειδήσεις

Published on February 20th, 2015 | by fileto

0

Η ΜΟΜΑ ξεκινάει από τη Θράκη

Την επανασύσταση της πρώτης Μικτής Ομάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεων (ΜΟΜΑ) σε ένα εξάμηνο προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Λάρισα, όπου εγκαινίασε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπ. Άμυνας είχε προαναγγείλει την επανασύσταση των ΜΟΜΑ στις αρχές του μήνα από τον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα υπάρχει κέντρο της ΜΟΜΑ στο Λουτράκι, τη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, θα υπάρξει άμεσα αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις των ενόπλων δυνάμεων με δόσεις που θα καθοριστούν πολύ σύντομα και θα δοθούν όλα τα αναδρομικά, που θα προκύψουν από περιπτώσεις εξοπλιστικών που έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Είναι δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη» υπογράμμισε.

* Οι ΜΟΜΑ ήταν κατασκευαστικές Μονάδες και αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων που τους ανέθετε η προϊσταμένη αρχή στο νομό της έδρας τους ή σε γειτονικούς νομούς. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από αξιωματικούς και οπλίτες του Μηχανικού, τεχνικά καταρτισμένους αλλά και με μικρό ποσοστό αξιωματικών από τα λοιπά όπλα του Στρατού ή και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ναυτικό, Αεροπορία), καθώς επίσης και με πολιτικό μόνιμο ή με συμβάσεις τεχνικό προσωπικό. Σε περίοδο ειρήνης με λογικό κόστος αναλάμβαναν την εκτέλεση των έργων που αναθέτονταν με διάφορα κυβερνητικά προγράμματα ιδιαιτέρως στη νησιωτική και ορεινή Ελλάδα όπου δεν υπήρχε ενδιαφέρον των εργοληπτών. Επιπλέον έπαιρνε αναθέσεις μικρών κοινωφελών έργων τοπικού ενδιαφέροντος σε ακριτικές περιοχές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑