Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 22nd, 2015 | by fileto

0

Ζητούνται αλλοδαποί εργάτες γης σε Αν. Μακεδονία – Θράκη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει στην Ελλάδα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να βρουν εργάτες γης.

Για τον λόγο αυτό στρέφονται σε χώρες του εξωτερικού (εκτός ΕΕ), για να βρουν εργάτες που θα δουλέψουν στην Ελλάδα με εξασφαλισμένη άδεια διαμονής και εργασίας για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Έτσι, για τις ανάγκες του 2015 και 2016 ζητήθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία και εγκρίθηκαν 20.005 άδειες διαμονής για εποχική εργασία και αλιεργάτες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 250) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (6855/105) επιτρέπει συνολικά σε 20.005 αλλοδαπούς, από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτσης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Σκουρλέτης.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ
Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθορίστηκε το ανώτατο όριο αδειών διαμονής για εργασία στις 418, με προσαύξηση του αριθμού κατά 10% για απρόβλεπτες και έκτακτες ανάγκες, δηλαδή συν 41 άτομα.

  • Στην Καβάλα οι θέσεις είναι 10 εργάτες γης, 10 εργάτες κτηνοτροφίας και 264 αλιεργάτες,
  • στη Δράμα 30 εργάτες γης,
  • στην Ξάνθη 20 εργάτες γης,
  • στη Ροδόπη 20 αλιεργάτες και
  • στον Έβρο 36 αλιεργάτες.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑