Άποψη - Γνώμη

Published on February 22nd, 2015 | by fileto

0

Η μανία καταδίωξης πρέπει να έχει τέλος

Ο πρωθυπουργός ήταν συγκρατημένος «κερδίσαμε μια μάχη κι όχι τον πόλεμο είπε», ο Γιάνης Βαρουφάκης κι αυτός σε χαμηλούς τόνους κράτησε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, ο αιρετικός Μανώλης Γλέζος μίλησε για το κρέας που τα βαφτίσανε ψάρι και τα σύνδρομα της καταδίωξης των ξένων εναντίον μας συνεχίζονται.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για μίσος, μισαλλοδοξία και τιμωρητική διάθεση των δανειστών και κυρίως της γερμανικής πλευράς, ενώ η ΝΔ υπερτόνισε ότι το όλον που είδαμε ήταν ένα φιάσκο – διαπραγμάτευση, αλλά δεν μας λέει τον τρόπο με τον οποίο έκαναν οι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων την ίδια δουλειά.

Συμπέρασμα τελικά δεν βγάλαμε.

Λοιπόν το ζητούμενο είναι να δούμε τις πρώτες εκατό μέρες της νέας κυβέρνησης (συγκυβέρνησης καλύτερα) και μετά να βγάλουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Με κορώνες και μισόλογα άκρη δεν βγαίνει και κυρίως θα πρέπει η ίδια η κυβέρνηση η οποία συνεχώς επικαλείται ότι μας λέει την αλήθεια ότι τελικά αυτό κάνει και δεν μας ρίχνει στάχτη στα μάτια.

Η Ελλάδα και οι πολιτικοί της θα πρέπει να ξεφύγουν από την μανία καταδίωξης που έχουν έναντι των ξένων και να μην έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα πρέπει σώνει και καλά οι ξένοι να είναι πάντα θετικοί μαζί μας και να προστατεύουν τα συμφέροντά μας όποια και αν είναι αυτά.

Γιατί άραγε θα πρέπει οι Γερμανοί, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί, οι Πορτογάλοι να συμφωνούν μαζί μας όταν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε κάνει κάτι ουσιαστικό στα δικά τους προβλήματα.

Το κακό είναι ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε εφεύρει την λέξη «φιλέλληνας» που την προσδίδουμε σε όποιον παίρνει το μέρος μας χωρίς να κοιτάμε τελικά και σε τι αποσκοπεί.

Δηλώσαμε φιλέλληνες όσους ήρθαν και πολέμησαν ή βοήθησαν την επανάσταση του 1821 και δεν βλέπουμε σε κάθε σταθμό της ελληνικής μας ιστορίας τι ρόλο έπαιξαν οι φιλέλληνες που βρισκόταν στο πλευρό μας για γιατί το έκαναν.

Γιατί θα πρέπει σώνει και καλά ο Σόιμπλε να τραβάει τα δικά μας κομμάτια όταν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο εκλογικό του χώμα που είναι κάποιοι Γερμανοί φαντάζομαι και με οικονομικά συμφέροντα και που δίνουν την ψήφο τους στον Βόλφ για να τα προστατεύει;

Ξέρετε οι Γερμανοί ως ιδιοσυγκρασία στην ιστορία τους, αυτόν που δανείζεται χρήματα δεν τους ενδιαφέρει μόνο να τους τα επιστρέψει αλλά να τιμωρείται όταν δεν τα επιστρέφει με τον ορθόδοξο τρόπο.

Όταν επέλεξαν αυτή την οδό για την Ελλάδα που ήταν τα ημεδαπά σαίνια για να αποτρέψουν αυτή την πρακτική που οδήγησε την μισή Ελλάδα να χρωστάει στο δημόσιο και να σέρνεται στους δρόμους άνεργη και ημιθανής;

Ναι έχουμε μια νέα κυβέρνηση η οποία εμφορείται από την μανία καταδίωξης των ξένων δανειστών μας, και μάλιστα την μανία αυτή την κάνουν επιχείρημα και στελέχη της δεξιάς της πτέρυγας και όχι της αριστερής – αριστερής.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να λογικευτούν και να παρουσιάσουν ένα σχέδιο ανατροπής της άθλιας συμπεριφοράς κράτους – πολίτη και πολίτη – κράτους.

Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα και από την άλλη να περπατάμε πάνω σε σάπιες πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική καταστροφή.

Το σύστημα ήδη έχει στήσει παγίδες και ξόβεργες για να πιάσει τα έξυπνα πουλιά τα οποία αν κελαηδούν μόνο και δεν έχουν το νου τους δεξιά και αριστερά πολύ γρήγορα θα καταλήξουν στο κλουβί του συμβιβασμού.

Περιμένουμε λοιπόν πέρα και πάνω από τι θα συμβαίνει στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο, να δούμε και τι θα συμβεί στην χώρα μας από την νέα κυβέρνηση η οποία πρέπει να σπάσει πολλά αυγά, να χαλάσει πολλές φωλιές, να ξεπεράσει πολλά αριστερά (μονολιθικά) σύνδρομα.

Η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία και φυσικά η Ρωσία και η Κίνα, αλλά και οι ΗΠΑ δεν είναι αυτές που θα αναμορφώσουν τις αρτηριοσκληρωτικές καταστάσεις που κάνουν την Ελλάδα να υποφέρει από αρθριτικά και ρευματικά και δεν μπορεί να ακολουθήσει μια γρήγορη και σταθερή πορεία στο μέλλον.

Τη φυσική μας κατάσταση θα την φροντίσουμε εμείς και φυσικά θα πρέπει να την κτίσουμε όχι με φθαρμένα υλικά του παρελθόντος αλλά με λιτόν βίον, με χτύπημα της ρεμούλας και της διαπλοκής, με δικαιοσύνη στις υποχρεώσεις όλων μας και φυσικά με ρεαλισμό και με ελληνικό ταμπεραμέντο.

Αν ξεφύγουμε και από την …μανία καταδίωξης τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα σωστό βήμα της προκοπής.

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να είναι πραγματοποιήσιμο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑