Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 24th, 2015 | by fileto

0

ΟΧΙ στον φράχτη του Έβρου λένε μειονοτικοί Συριζαίοι βουλευτές

Θα γκρεμίσουμε τον Φράχτη του Έβρου και αυτό είναι δέσμευση των δυο μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, των Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι οποίοι, σε συνέντευξή τους στην τουρκική Hϋrriyet, εμφανίζονται αισιόδοξοι, ότι η κυβέρνηση θα λύσει τα προβλήματα των μειονοτήτων.

Μιλώντας στην τουρκική Χουριέτ και οι δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν πως τρέφουν «μεγάλη ελπίδα» για τον Αλέξη Τσίπρα και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει στα θέματα των μειονοτήτων. Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, από την Ξάνθη, λέει στην εφημερίδα: «Ο Τσίπρας γνωρίζει καλά τα προβλήματά μας. Μας έχει πει ότι οι διακρίσεις εις βάρος των Τούρκων πρέπει να σταματήσουν. Επίσης έστειλε μήνυμα λέγοντας πως θα κατεδαφίσει το τείχος του αίσχους που έχει μήκος 12,5 χιλιόμετρα».

αιχαν

Από την μεριά του ο Αϊχάν Καραγιουσούφ επισήμανε: «Τόσο η πλειοψηφία, όσο και η μειοψηφία στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και να επικεντρωθούν στο να επιστρέψει η χώρα σε παραγωγική διαδικασία».

Θετικός ήταν ο Ζειμπέκ και για χορήγηση βίζας 72 ωρών για τούρκους επισκέπτες στην Ελλάδα.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑