Αθλητικά

Published on February 26th, 2015 | by fileto

0

Μελετιάδα και όχι Μελετιάδεια για την Καβάλα με αγώνα δρόμου

Ο Δήμος Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκερού, συνδιοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Δρόμου Φιλίας και Μνήμης 10 χλμ. «Μελετιάδα 2015», στη μνήμη του Καβαλιώτη Βαλκανιονίκη Τάσου Μελετιάδη.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.00 το πρωί. Η αφετηρία θα γίνει στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και ο τερματισμός στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Χαλκερού απ’ όπου κατάγονταν ο αείμνηστος Τάσος Μελετιάδης. Στον τερματισμό, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκερού θα υποδεχθούν όλους τους συμμετέχοντες δρομείς, τους αθλητές και τους εθελοντές με μια μικρή γιορτή που έχουν προγραμματίσει αφιερωμένη στον αείμνηστο Καβαλιώτη αθλητή του Στίβου.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή είχε ως δρομείς είτε ως εθελοντές μπορούν να ο κάνουν στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση deppyanton@gmail.com ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6980 596677. Επίσης, συμμετοχές θα γίνονται δεκτές και μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία που θα υπάρχει στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Μελετιάδα

Ποιος ήταν ο Τάσος Μελετιάδης

Υπήρξε σημαντικός αθλητής του Στίβου στους δρόμους ημιαντοχής (400μ., 800μ., 1500μ.) την χρονική περίοδο 1982-1990. Ανήκε στον Α.Ο. Καβάλας και στη συνέχεια της αθλητικής του καριέρας μεταγράφηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης. Είχε αξιόλογο ατομικό ρεκόρ στα 800 μ. (1.51.06), που το πέτυχε σε ηλικία 21 ετών το 1986. Το ίδιο σημαντική ήταν και η προσωπική του επίδοση στα 400μ. (48.53 το 1985).

Γεννημένος το 1965 υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου με συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ευτύχησε να στεφθεί Βαλκανιονίκης εφήβων στο δρόμο των 800 μέτρων. Πρώτος προπονητής του ήταν ο περίφημος Αιμίλιος Χαδόλιας, που «άφησε εποχή» με την πληθώρα των ιδιαίτερα αξιόλογων δρομέων ημιαντοχής που «προσέφερε» στον Ελληνικό Στίβο.

Όμως, σημαντικότατη ήταν και η προπονητική συνεισφορά του καθηγητή φυσικής αγωγής Τάσου Μελετιάδη στο αθλητικό «γίγνεσθαι» του Βορειοελλαδικού χώρου. Υπήρξε ιδανικός ανιχνευτής σπουδαίων αθλητικών ταλέντων στις μικρές ηλικίες. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν προπονητής στίβου της ΧΑΝΘ.

Ο Τάσος Μελετιάδης ήταν παντρεμένος με την Θώμη Δήμου (αθλήτρια των 800 μ από την Λάρισα) σημερινή προπονήτρια στίβου της ΧΑΝΘ και πατέρας ενός κοριτσιού. «Πάλεψε» με σθένος για περισσότερο από ένα χρόνο με την επάρατη ασθένεια. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 χρονών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑