Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 27th, 2015 | by fileto

0

Καβαλιώτες θετικοί στην εξόρυξη χρυσού στο Παγγαίο;

Με θετική διάθεση υπερ της εξόρυξης χρυσού στο Παγγαίο, όπως και στις Σκουριές Χαλκιδικής εξέδραμαν Καβαλιώτες μέλη τοπικού συλλόγου, για να γνωρίσουν από κοντά την διαδικασία εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική.

Μόνο που οι εξελίξεις ανατρέπουν τα δεδομένα και η σημερινή απόφαση Λαφαζάνη ανακαλεί τις άδειες εξόρυξης για τις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ας έρθουμε στο προκείμενο της επίσκεψης Καβαλιωτών στις εγκαταστάσεις εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική.

Όπως σημειώνει το politesaristoteli.blogspot.gr, για την επίσκεψη αυτή οι εκδρομείς – κάτοικοι της Καβάλας, που στις 7 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν την περιοχή “για να ενημερωθούν επίσημα και υπεύθυνα για την επένδυση, εντυπωσιάστηκαν μεν, ένιωσαν εξαπατημένοι δε από τη σπέκουλα και την παραπληροφόρηση που διοχετεύτηκε μέσω των ΜΜΕ για τη μεταλλευτική επένδυση από τους “antigold” κύκλους”.
Μάλιστα συνεχίζει το δημοσίευμα “Κάποιοι απ΄αυτούς τους κατοίκους ευχήθηκαν ένα ανάλογο έργο αιχμής για τους τομείς της ανάπτυξης και της πάταξης της ανεργίας να γίνει κάποια στιγμή και στον τόπο τους, έτσι ώστε να αναβιώσει και η μεταλλευτική δραστηριότητα και στο βουνό τους, Το ξακουστό Παγγαίο”.
Καλά τα λένε οι εκδρομείς και προφανώς φίλοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή, αλλά θα έπρεπε να ρωτήσουν και τους κατοίκους του Παγγαίου αν ενδιαφέρονται για την δραστηριότητα αυτή.
ΧΡΥΣΌς θΡΆΚΗ
 
Δείτε και ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τις εντυπώσεις που σχημάτισαν οι κάτοικοι της Καβάλας κατά την επίσκεψη τους στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.
https://www.youtube.com/watch?v=kiwpPVK0mqo


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑