Ελλάδα

Published on February 28th, 2015 | by fileto

0

Η σιωπή Καραμανλή κάνει περισσότερο θόρυβο από ποτέ

Μια ακόμη φράση του Ευριπίδη Στυλιανίδη η οποία βρίσκεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ  του Σαββατοκύριακου.

Μάλιστα το σάιτ antinews που είναι φιλοσαμαρικό, του επιτίθεται και σε άρθρο του σημειώνει:

“Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λέει μια φράση που έρχεται από το παρελθόν, αλλά φαίνεται πως ο γίγαντας της πολιτικής σκέψης, ο Ευριπίδης ο Στυλιανίδης δε βάζει μυαλό”.

Και συνεχίζει: “Η αλήθεια είναι πως πασχίζει εδώ και πολλά χρόνια να βάλει τον εαυτό του στο κάδρο της πρώτης γραμμής.

Οφείλουμε όμως να του αναγνωρίσουμε μια δόση αυτογνωσίας, γιατί στην ερώτηση εάν τεθεί θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία απαντά δια της πλαγίας οδού «αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί και να κριθεί συλλογικά μέσα στα όργανα του κόμματος ή από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος».

Έξυπνη θα μου πείτε απάντηση για κάποιον που ξέρει πως δε θα βρει ούτε την ψήφο του στη διαδικασία”.

Οι δηλώσεις του Στυλιανίδη τον τελευταίο καιρό εκνευρίζουν το Σαμαρικό στρατόπεδο το οποίο επιμένει στην παραμονή της παρουσία Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος της ΝΔ, μετά την βαριά ήττα στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου.

Επένδυση

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μια από τις ψύχαραιμες φωνές της δεξιάς παράταξης: “Ο κ. Σαμαράς φέρεται περισσότερο προβληματισμένος μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, και δεν αποκλείεται την Πέμπτη, οπότε συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, να προχωρήσει σε εκκαθάριση προσώπων του περιβάλλοντός του που έχουν στοχοποιηθεί, σε μια προσπάθεια μερικής εκτόνωσης των εσωκομματικών αντιδράσεων. Μεταξύ αυτών ακούγονται τα ονόματα των Δημήτρη Σταμάτη, Γιώργου Μουρούτη και Κώστα Μπούρα, που αποτελούσαν βασικούς συνεργάτες του.

Την ίδια ώρα οι δελφίνοι συνεχίζουν να κινούνται. Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει θέμα ηγεσίας, αν και έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται, εκτός αν χρειαστεί μεταβατικός πρόεδρος ως το συνέδριο. Οπως πρόσθεσε, στόχος της είναι «να συνέλθει η παράταξη» και να γίνει «μια καθαρή εσωκομματική κουβέντα». Επαφές με βουλευτές και στελέχη πραγματοποιούν επίσης οι Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης”.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑