Ελλάδα

Published on March 3rd, 2015 | by fileto

0

Τα μάζεψαν οι Τούρκοι με τη ΝΟΤΑΜ

Με την ουρά στα σκέλια και με σαφή αναδίπλωση η Άγκυρα πήρε πίσω την ΝΟΤΑΜ, σε ό,τι αφορά τη δέσμευση μεγάλης έκτασης στο Αιγαίο για πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων, που θα το καθιστούσε ένα τεράστιο πεδίο βολής.

Της ανάκλησης της τουρκικής οδηγίας είχαν προηγηθεί έντονα διπλωματικά διαβήματα από πλευράς Αθήνας, με κύριες κατευθύνσεις τη Διεθνή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και το ΝΑΤΟ, καθώς και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η αναδίπλωση της Άγκυρας δεν συνιστά και τερματισμό των ενεργειών της έναντι της Ελλάδας, καθώς αφενός παραμένουν δεσμευμένες περιοχές από προηγούμενες οδηγίες και αφετέρου εκτιμάται ότι σύντομα θα επανέλθουν με νέα πρόκληση

ΕΝΤΟΝΗ αντίδραση για τη νέα προκλητική ενέργεια της Άγκυρας υπήρξε χθες και στη Λευκωσία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγόρησε την Τουρκία για προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων.

Σχολιάζοντας στο ΡΙΚ τις νέες προκλήσεις στο Αιγαίο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι πρέπει να απασχολήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν είναι δυνατόν», τόνισε, «να ακολουθείται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και κάποιες παραβιάσεις να μένουν στο απυρόβλητο, ενώ άλλες να αντιμετωπίζονται με μεγεθυντικό φακό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν πρέπει να απασχολήσει μόνο εμάς η νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, αλλά και τους εταίρους μας και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑