Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 4th, 2015 | by fileto

0

Η Λήμνος όμορφη αλλά αποκλεισμένη από θαλάσσης

Το ζήτημα που είναι φλέγον για την Λήμνο αλλά και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου συζήτησαν για  παραπάνω από μία ώρα, ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας  με τον δήμαρχο Λήμνου Δ. Μαρινάκη, τον έπαρχο του νησιού Β. Γιαρμαδούρο, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Α. Καραγιαννή καθώς και τους βουλευτές Α. Κυρίτση και Α. Αθανασίου.

Βασικό αίτημα ήταν η άμεση δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει απευθείας τη Λήμνο και τον Αγ. Ευστράτιο με την Αττική, καθώς σήμερα το μόνο δρομολόγιο που “εξυπηρετεί” τους κατοίκους είναι αυτό του “Νήσος Μύκονος”, διάρκειας… 23 ωρών!

Το “Ταξιάρχης” της ΝΕΛ που εκτελούσε δρομολόγιο Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, βρίσκεται τις τελευταίες 11 ημέρες ακινητοποιημένο λόγω επίσχεσης εργασίας από το πλήρωμα. Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και η δήμαρχος του Αγ. Ευστράτιου, όμως δεν κατάφερε να προσέλθει, αφού δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς, με το νησί να είναι αποκλεισμένο!

Χωρίς να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι θα εργαστεί ώστε να βρεθεί άμεση λύση, λαμβάνοντας όποια μέτρα χρειαστούν, με προϋπόθεση τη διασφάλιση των εργαζόμενων ναυτικών. Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο ο ίδιος όσο και η βουλευτής Β. Αιγαίου Α. Κυρίτση εντείνουν τις συνεχείς διαβουλεύσεις με φορείς και εργαζόμενους, ώστε να εξευρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑