Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 4th, 2015 | by fileto

0

Ο συμπαραστάτης του Πολίτη, πρόβλημα στην παράταξη Παυλίδη;

Τον  Περιφερειακό  Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης θα εκλέξει σήμερα η Περιφέρεια στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στην Κομοτηνή.

Όπως είναι γνωστό, η εκλογή του Συμπαραστάτη με βάση τον Καλλικράτη απαιτεί τα 2/3 των ψήφων των δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, δηλαδή 34 ψήφους και έτσι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης που η παράταξή του διαθέτει 30 ψήφους, αναζητά συναίνεση για να εκλεγεί ένας εκ των δύο βασικών υποψηφίων για την συγκεκριμένη θέση.

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί συμπαραστάτες του Πολίτη είναι ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης, αλλά και διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Παπαδόπουλος, η δικηγόρος Αντιγόνη Παπανικολάου αλλά επικρατέστεροι είναι η δικηγόρος Ευθυμία Κορέα Μπάτζιου απο την Κομοτηνή (υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Παυλίδη στις εκλογές) και ο μηχανικός, αντινομάρχης και πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ Καβάλας Μιχάλης Τσοκτένογλου.

Η κυρία Ευθυμία Κορέα Μπάτζιου με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Ντίνο ΜορφακίδηΚορέα Μπατζιου

Έτσι με βάση τα δεδομένα, αναζητείται συναίνεση είτε με την μείζονα ή την ελάσσονα αντιπολίτευση, είτε με δύο άλλες παρατάξεις στην περίπτωση που δεν υπάρξει τέτοια συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει μάχη μεταξύ Θρακιωτών και Καβαλιωτών μια και οι Καβαλιώτες θέλουν τον Μιχάλη Τσοκτένογλου και οι Θρακιώτες στοιχίζονται πίσω από άλλη επιλογή.

Όπως και να έχει, το θέμα αυτό θα δημιουργήσει ρήγματα στην παράταξη Παυλίδη η οποία τον τελευταίο καιρό έχει όντως προβλήματα στην Αν. Μακεδονία.

Για μια ακόμη φορά Θρακιώτες και Καβαλιώτες θα γίνουν μαλλιά – κουβάρια, εκτός αν πρυταννεύσει η λογική και η σιωπή των αμνών.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑