Ελλάδα

Published on March 4th, 2015 | by fileto

0

Το μετέωρο βήμα του Αντώνη Σαμαρά

Αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ όπου αναμένεται να ακουστούν αλήθειες και κριτική για το μέλλον της ΝΔ και πως έφτασε στην ήττα της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Στόχος όλων των υγιώς σκεπτόμενων νεοδημοκρατών βουλευτών θα είναι να επισημάνουν ότι η ΝΔ πρέπει να σταθεί απέναντι στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με σοβαρότητα και στρατηγική,α λλά προπάντων με αίσθημα ευθύνης στα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Ο Αντώνης Σαμαράς αύριο θα είναι στο μάτι του κυκλώνα μια και θα πρέπει να παρουσιάσει μια σαφή και ισχυρή πρόταση για το μέλλον της παράταξης, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα έκτακτο συνέδριο σύντομα μια και τα λάθη της κυβέρνησης θέλουν αραγές μέτωπο μέσα στη ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης σήμερα έστειλε από το tweet του ένα μήνυμα που δεν ήταν τίποτε άλλο από την δήλωση του Κώστα Καραμανλή όταν έχασε τις εκλογές από τον Γιώργο Παπανδρέου τον Οκτώβρη του 2009: https://www.youtube.com/watch?v=P3hdiKFYuwU

Παράλληλα σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ επισημαίνει: “Η ΝΔ έχασε με 8,5 μονάδες διαφορά διότι απομακρύνθηκε από τον αξιακό κώδικα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς. Αποξενώθηκε από παραδοσιακές αλλά και νέες δυναμικές κοινωνικές της συμμαχίες, όπως η μεσαία τάξη (δηλαδή: οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι ένστολοι, κλπ.). Εφήρμοσε επί μακρόν με το φανατισμό κάποιων νεοφώτιστων στελεχών, έκτακτες πολιτικές διάσωσης που έπρεπε να έχουν ημερομηνία λήξης και έτσι εγκλωβίστηκε σε μια νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία και μερικές φορές σε μια απαράδεκτη ακροδεξιά ρητορική. Δεν υπερασπίστηκε πειστικά το μεσαίο χώρο και αποξενώθηκε από το λαϊκό της πρόσωπο, εμφανίζοντάς το ως δήθεν λαϊκίστικο.
Η αντικατάσταση της «ήπιας προσαρμογής» του Κώστα Καραμανλή με το «δόγμα του σοκ» του Αντώνη Σαμαρά, την έφερε αντιμέτωπη με την κοινωνία και επιβεβαίωσε την άποψη ότι καμία μεταρρύθμιση δε μπορεί να επιτύχει όταν έχει την κοινωνία απέναντι. Αυτή η εξέλιξη εμπεριέχει την ελπίδα για αυτοκριτική, ανασυγκρότηση του χώρου και επαναπροσδιορισμό του ιδεολογικοπολιτικού του στίγματος προς πιο ανοιχτές, μετριοπαθείς και κοινωνικά δίκαιες αντιλήψεις”.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:http://www.e-stylianidis.gr/articles/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑