Εκδηλώσεις

Published on March 5th, 2015 | by fileto

0

Χορωδιακό φεστιβάλ στη Σαμοθράκη τον Απρίλη

Το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ με τίτλο: «Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη από τις 23 έως τις 25 Απριλίου, διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, με τον Δήμο Σαμοθράκης,  σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την υποστήριξη της Σχολικής Συμβούλου Μουσικής ΑΜΘ, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων-μουσικών εργαστηρίων και συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν από καταξιωμένους στον χώρο μουσικούς και μουσικοπαιδαγωγούς και θα απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των μουσικών σχολείων της περιφέρειάς μας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια καινοτομία για τα εκπαιδευτικά δεδομένα, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία.

Η μουσική δημιουργία, αποτελεί ένα στοιχείο αυτοέκφρασης και επικοινωνίας μέσω του οποίου μεταδίδονται οι μουσικές ιδέες, οι εικόνες και τα συναισθήματα.

Το ακροατήριο ως κοινωνός αυτής της έκφρασης, καλλιεργείται αισθητικά, βοηθώντας στην άνοδο του πνευματικού και πολιτιστικού μας επιπέδου, καθώς γίνεται πιο συνειδητοποιημένο και συμβάλλει σε μια συλλογική πνευματική ανάταση.

Η Σαμοθράκη, ο τόπος που γέννησε το αριστουργηματικό γλυπτό της φτερωτής Νίκης, βοηθά στην προσωπική συγκέντρωση, στη μελέτη και στην εμβάθυνση σε θέματα τέχνης και πολιτισμού, έχοντας ως σύμμαχο την ηρεμία του τοπίου, τη δύναμη και την ενέργεια της φυσικής απλότητας και ομορφιάς.

Η πραγματοποίηση του φεστιβάλ: «Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης», μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πόλος στήριξης και ανατροφοδότησης της μουσικής παιδείας στην περιφέρειά μας, ώστε από κοινού να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο μας, να μελετήσουμε και να δουλέψουμε επί της ουσίας για την αναβάθμισή της.

Το Φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη Νίκη της Σαμοθράκης, προσδοκά να στηρίξει το έργο των Μουσικών Σχολείων ολόκληρης της περιφέρειας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον τομέα του Μεικτού Χορωδιακού Τραγουδιού, αλλά και γενικότερα στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑