Ελλάδα

Published on March 5th, 2015 | by fileto

0

Ξεσάλωσαν οι Γερμανοί κατά Eλλήνων στο Ντύσελντορφ

Το μίσος και τα ρατσιστικά του αισθήματα απέναντι στην Ελλάδα, ακολουθώντας τη «λογική» των ανθελληνικών δημοσιευμάτων της Bild, έδειξε ο άγνωστος Γερμανός που απέστειλε την εν λόγω επιστολή στους έλληνες ιδιοκτήτες του εστιατορίου Πλάτων στο Ντυσελντορφ της Γερμανίας.

«Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρωμερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας. Το να ξαπλώνεις στον ήλιο είναι βέβαια πολύ πιο βολικό, ειδικά όταν άλλοι φροντίζουν για αυτό. Όσο αυτή η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει ιδιαίτερα τους εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ούτε θα πατήσουμε ξανά πόδι στο μαγαζί σας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Γερμανός, καταλήγοντας με την εξής φράση:

«Ελλάδα, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!»

 Ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει «ξεδιάντροπη» την ελληνική κυβέρνηση, «η οποία εμφανίζεται σαν μία ορδή από άξεστους χωρίς τρόπους ζητιάνους».

Ωστόσο, το ήθος και η ψυχραιμία των ελλήνων ιδιοκτητών του εστιατορίου ήταν η απάντηση στη ρατσιστική και χυδαία «ανώνυμη» επίθεση.

Μέσω facebook δημοσιοποίησαν την επιστολή και έγραψαν:

Η οικογένειά μας λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια το εστιατόριο Platon στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στην Γερμανία και νιώθουμε δεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε Γερμανικά, γράφουμε Γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας όπως όλοι οι Γερμανοί πολίτες. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει τη ζωή μας εδώ. Δυστυχώς ένας δειλός, αμόρφωτος πολίτης μας έστειλε αυτό το γράμμα. Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να αισθάνεσαι ανεπιθύμητος. Θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν οι φίλοι των Ελλήνων δεν στηρίξουν τέτοιες ασεβείς συμπεριφορές και πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας κατά της παρακίνησης μίσους εναντίον των Ελλήνων.

Το περιστατικό δημοσιεύτηκε από αρκετά γερμανικά ΜΜΕ όπως το Stern, την Rheinische Post και το Spiegel, επαινώντας τη στάση των ιδιοκτητών του εστιατορίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑