Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 7th, 2015 | by fileto

0

Καταστροφικές βροχοπτώσεις στην ΑΜ-Θ

Ισχυρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της ΑΜ-Θ.

Τα φαινόενα συνεχίζονται και είναι ιδιαίτερα έντονα στη Θράκη, με αποτέλεσμα χθες πολλά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Νυμφαία – Μακάζα, που χρειάστηκε μηχανήματα της περιφέρειας να τους απεγκλωβίσουν από τα χιόνια.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου πλημμύρισε το υπόγειο, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να διασώσουν όσα μηχανήματα και υλικά μπορούν. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις διοικητικών παραγόντων πριν από λίγο καιρό, το νοσοκομείο παρουσιάζει κάποια στατικά προβλήματα.

Λόγω της βροχής ματαιώθηκε και ο ποδοσφαιρικός αγώνας Πανθρακικού – Ολυμπιακού, μια και ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ ήταν ακατάλληλος για να διεξαχθεί ο αγώνας.

Διακοπές ρεύματος έγιναν σε πολλούς οικισμούς της Θράκης, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε στον δήμο Τοπείρου Ξάνθης και στον Έβρο.

Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στην Αν. Μακεδονία με βροχές σε Καβάλα και Δράμα και χιόνια στα ορεινά.

Από σήμερα (7-3-2015) και ώρα 14.00, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.

Οι άνεμοι στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις φτάνοντας τοπικά ακόμη και τα 9 μποφόρ ενώ κατακόρυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να δείχνει τους -3 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Εξασθένηση των έντονων φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, ενώ ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι άστατος έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑