Εκδηλώσεις

Published on March 10th, 2015 | by fileto

0

Μoody από το Σικάγο σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

Περιοδεία στην Ελλάδα κάνει αυτή την περίοδο μία συμφωνική ορχήστρα από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο λόγος για την Moody Symphonic Band που βρίσκεται στην Ελλάδα για να δώσει 11 συνολικά συναυλίες, η μία εκ των οποίων έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Πάτρα, στον χώρο της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην οδό Κανελλοπούλου 72.

Πρόκειται για ένα 45μελές ορχηστρικό σχήμα από το πανεπιστήμιο Moody (Chicago Moody Bible Institute).

Η ορχήστρα ξεκίνησε το 1970 και περιοδεύει δυο φορές το χρόνο. Μία εντός των Η.Π.Α. και μια σε κάποιο διεθνή προορισμό. Μεταξύ άλλων σταθμών, οι μουσικοί αυτοί έχουν δώσει παραστάσεις στο Χονγκ Κονγκ, τη Κίνα, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και το Ισραήλ.

Η ορχήστρα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση και το ακροατήριο, παρουσιάζοντας από κλασσικά έργα και παραδοσιακή Ευρωπαϊκή εκκλησιαστική μουσική, μέχρι γκόσπελ, jazz και άλλα πιο σύγχρονα ακούσματα.

Η περιοδεία της ορχήστρας στην Ελλάδα, έρχεται να ενισχύσει τη καλή συνεργασία του Πανεπιστημίου Moody με Ελληνικούς φορείς (Δήμους, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια και Εκκλησίες), καθώς τόσο η μεικτή, όσο και η ανδρική χορωδία του πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν τη χώρα μας στο παρελθόν (2006 και 2011).

Η προγραμματισμένη περιοδεία τους στην Ελλάδα το 2015, περιλαμβάνει συναυλίες εκτός από την Πάτρα σε Αθήνα, Βόλο, Κατερίνη, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Αλεξανδρούπολη.

Ήδη η Μoody Symphonic Band εμφανίστηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στο Κορωπί και την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στον Βόλο, Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, Μανδηλαρά & Σταδίου (Ελικοδρόμιο).

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 261 0 992 767.

Η διοργάνωση είναι της Logos Music.

Θα δοθούν και 2 συναυλίες στην Αθήνα, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στις 20:00

στην Αποστολική Εκκλησία Του Χριστού, Δομοκού 14, Πλατεία Αττικής και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στις 20:30 στον χώρο του Deree – The American College of Greece στην οδό Γραβιάς 6, στην Αγία Παρασκευή.

*Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο καθηγητής μουσικής και τρομπέτας David Gauger.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑