Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 15th, 2015 | by fileto

0

Κόκκινα σημεία στον οδικό χάρτη της Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Παρά την υποχώρηση των καιρικών φαινομένων πολλά σημεία στην Αν. Μακεδονία και Θράκη παραμένουν προβληματικά στην μετακίνηση των οδηγών, λόγω κατολισθήσεων και μεγάλης ποσότητας υδάτων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις ποταμών στη Ροδόπη η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς στα εξής σημεία:

Ηφαίστου (περιοχή Μεσοχωρίου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκό), Ιμέρου (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τρελοχείμαρρος (περιοχή Κάλχα), Λίσσος (περιοχή Ποντικόρεμα), Έβρενου (περιοχή Ιασίου) και Αετοκορυφή (περιοχή Διώνης). Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν και στην επαρχιακή οδό Καλλυντηρίου – Οργάνης, λόγω καθίζησης.
Στην Ορεστιάδα, η σιδηροδρομική συγκοινωνία από τα σύνορα Αλεξανδρούπολης έως το Ορμένιο διεκόπη λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Στην Καβάλα, λόγω κατολίσθησης στο 474ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς Ξάνθη, διεκόπη η κυκλοφορία από τον ανισόπεδο κόμβο Αγ. Σίλα έως εκείνον των Άσπρων Χωμάτων. Η κυκλοφορία διεξάγεται προς το παρόν μέσω της πόλης τής Καβάλας.

Σε δηλώσεις της τόσο η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα όσο και επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης σκέφτονται να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της πόλης σε φορτηγά τα οποία δημιουργούν προβλήματα στο κέντρο της πόλης Καβάλας, μια και η Εγνατία Οδός είναι κλειστή για έβδομη συνεχή μέρα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑