Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 15th, 2015 | by fileto

0

Αγριεύουν οι αγρότες για τα πλημμυρισμένα χωράφια τους

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν τόσο ο νομός Καβάλας αλλά και ο νομός Σερρών, λόγω των πλημμύρων, καθώς τα νερά στα Τενάγη των Φιλίππων και στις παρόχθιες περιοχές του Στρυμόνα έχουν αφανήσει κάθε ελπίδα για να πάρουν οι αγρότες φετινή παραγωγή.

Σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες πραγματοποίησαν σύσκεψη στο δημαρχείο Παγγαίου στην Ελευθερούπολη για να υπάρξει κοινή γραμμή στις διεκδικήσεις τους στις επόμενες συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν με την προεδρία της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

Χθες το μεσημέρι, τις πληγείσες περιοχές στον νομό Σερρών επισκέφτηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Στη συνέχεια, ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του δήμου Εμμανουήλ Παππά στην οποία ο υφυπουργός ενημέρωσε τους αγρότες, κτηνοτρόφους και φορείς του τόπου, για τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και τις ενέργειες που θα γίνουν για την αποζημίωση των πληγέντων.

Για το θέμα των πλημμυρών στα Τενάγη των Φιλίππων κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος προς τους Υπουργούς, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση και Παραγωγικής Αναστγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, με θέμα «Μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων  στα Τενάγη των Φιλίππων και προστασία του αγροτικού εισοδήματος».

Παράλληλα με δελτίο Τύπου του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Γιάννης Πασχαλίδης ερωτά γιατί δεν εκταμιεύθηκε κονδύλι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την πραγματοποίηση παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας των τεναγών Φιλίππων.
Μάλιστα υπογραμμίζει ότι είχε διασφαλίσει το ποσό αυτό, το οποίο εγκρίθηκε δυνάμει των υπ’ αριθμ. ΔΠΔΔ/οικ. 1825/150 και 8602 αποφάσεων των κ.κ. υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, για τα Τενάγη των Φιλίππων.
Αν αυτό έχει συμβεί θα πρέπει να δωσουν απαντήσεις οι τοπικοί βουλευτές και ο νυν υπουργός κ. Σπίρτζης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑