Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 17th, 2015 | by fileto

0

Νέα διάσωση μεταναστών από τον ποταμό Έβρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χθες (16-3-2015) το απόγευμα, η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τεσσάρων (4) μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε παρέβρια πλημμυρισμένη περιοχή.

Ειδικότερα, χθες (16-3-2015) το απόγευμα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, ενημερώθηκε για την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε λοφίσκο του πλημμυρισμένου κάμπου, στην παρέβρια περιοχή των Πετράδων Έβρου.

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια τέσσερις (4) μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης – διακινητής, με τη χρήση βάρκας, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

Την προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑