Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 18th, 2015 | by fileto

0

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Έβρου

Η στάθμη του ποταμού Έβρου λόγω βροχών, των χιονιών που λοιώνουν στην Βουλγαρία και γεμίζουν τα ποτάμια, αλλά και τα φράγματα της γειτονικής χώρας που εκτονώνονται και υδάτινοι όγκοι διοχετεύονται στον Άρδα και τον Τούντζα αλλά στην συνέχεια στον Έβρο κάνουν την κατάσταση πολύ εκρηκτική.

Το ποτάμι μας δεν αντέχει άλλη πίεση και τα πλημμυρικά φαινόμενα ενδέχεται να κρατήσουν το νερό στις παρέμβριες περιοχές ακόμη και μέχρι το καλοκαίρι, ακυρώνοντας και την σκέψη ακόμη για καλλιέργεια.

Οι Ευρωπαίοι τονίζουν ότι για να προχωρήσει η εκταμίευση βοηθήματος από την Ευρωπαική Επιτροπή πρέπει να γίνει η πλήρης καταγραφή των ζημιών, αλλά αυτό είναι ανέφικτο αν δεν υποχωρήσουν τα νερά από τα 220.000 πλημμυρισμένα στρέμματα.

Η κατάσταση επούλωσης των κατεστραμένων αναχωμάτων για να γίνει πρέπει και να υποχωρήσουν τα νερά, αλλά και να καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες πράγμα το οποίο θα συμβεί μετά το μέσον του καλοκαιριού, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να είναι σύνομες, τοτε ενδέχεται και αυτό το σενάριο να το προλάβει ο επόμενος χειμώνας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑