Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 19th, 2015 | by fileto

0

Μηνύσεις κατά ΑΕΠΙ μετά από δικαστική απόφαση

Με μια απόφαση σταθμό για όλους όσους ασχολούνται επιχειρηματικά με τον χώρο της εστίασης, το δικαστήριο Σερρών αθώωσε 156 ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που βρέθηκαν στα δικαστήρια ύστερα από μηνύσεις της εταιρείας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων (ΑΕΠΙ).

H ΑΕΠΙ έχει υποβάλει μηνύσεις σε εκατοντάδες επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα, με την κατηγορία ότι δεν πλήρωναν τα ποσά που απαιτεί η εταιρεία ώστε να παίζουν μουσική στα μαγαζιά τους.

Το δικαστήριο αθώωσε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων επειδή ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από άνθρωπο της ΑΕΠΙ δε συνοδευόταν από ένστολο αστυνομικό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί από τους 156 σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά της ΑΕΠΙ για συκοφαντική δυσφήμηση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου καφεζυθοπωλών Καβάλας, Παναγιώτης Βασιλούδης, υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης απόφασης, τονίζοντας ότι τα πρόστιμα που επιβάλλει η ΑΕΠΙ δεν προκύπτουν βάσει κάποιου κανονισμού αλλά είναι εντελώς αυθαίρετα και πολλές φορές μειώνονται δραστικά στα δικαστήρια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑