Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 20th, 2015 | by fileto

0

Μας πήραν στο ψιλό οι Βούλγαροι για τη Νυμφαία

Ενώ ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε και άλλη δίοδο με την Βουλγαρία ακόμη δεν μπορούν να περάσουν την Νυμφαία στην Κομοτηνή τα λεωφορεία με τους Βούλγαρους οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή μας για εκδρομή.

Μετά τις συστάσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού να μιμηθουμε το παράδειγμα της χώρας του σχετικά με την διαχείριση της κρίσης και το ΔΝΤ, έρχεται η πρόταση του Περιφερειάρχη Ilia Iliev να προταθεί συμφωνία
με την Ελλάδα, η οποία ρυθμίζει τη διέλευση των λεωφορείων μέχρι 55 θέσεων από την δίοδο της Νυμφαίας υποστήριξε το Συμβούλιο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Νότιας και Κεντρικής Βουλγαρίας, το οποίο περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα του Κίρτζαλι, Χάσκοβο, Σμόλιαν, Φιλιππούπολης και Πάζαρτζικ.
Όπως είναι γνωστό, η δίοδος είναι ανοικτή μόνο για οχήματα μέχρι 3,5 τόνους, όμως είναι πλέον η δεύτερη πιο σημαντική θέση στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τον αριθμό των τουριστών που περνούν από αυτό (κυρίως Βούλγαροι, Έλληνες και Ρουμάνοι) να συνεχίζει να αυξάνεται.
Στα μέσα Φεβρουαρίου, με επιστολή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Iliev πήρε την πρωτοβουλία να συνάψει συμφωνία με την ελληνική πλευρά για το πέρασμα των λεωφορείων για να διευκολυνθούν οι τουριστικές και πολιτιστικές ανταλλαγές με την Ελλάδα, ενώ τονίζει πως τεχνικά η βουλγαρική πλευρά δεν έχει προβλήματα για την εφαρμογή των συνοριακών και τελωνειακών ελέγχων.
Να σημειωθεί πως πρόταση του Περιφερειάρχη μιλά για τη δημιουργία μεταλλικού στεγάστρου πάνω από την περιοχή ελέγχου των διαβατηρίων επειδή τώρα οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους.

πηγη: Ελεύθερο Βήμα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑