Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 20th, 2015 | by fileto

0

Συνάντηση Τσιρώνη με αγρότες στο Προσκήνιο

Σε περιοδεία βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης σε Καβάλα και Δράμα.

Το πρωί βρέθηκε στην Δράμα και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Πατακάκη όπου συζήτησαν για θέματα περιβάλλοντος που απασχολούν τα αντικείμενα του υπουργείου του.

Επόμενη στάση στο Προσκήνιο, των Φιλίππων, όπου ο κ. Τσιρώνης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας, λίγα μόλις μέτρα από την πεδιάδα των Τεναγών,όπου σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ενδέχεται να διέλθει ένα τμήμα του αγωγού TAP.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Καλπακίδης, μαζί με εκπροσώπους εμπλεκόμενων φορέων, παρουσίασαν στον κ. υπουργό τις σοβαρές ενστάσεις τους, αναφορικά με τη διέλευση του αγωγού μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Τα μέλη του αγροτικού συλλόγου ζήτησαν από τον κ. Τσιρώνη να ακολουθηθεί η λεγόμενη ορεινή χάραξη, δηλαδή μέσα από το όρος Σύμβολο και έκαναν λόγο για υπαρκτούς κινδύνους που υπάρχουν από την όδευση του αγωγού μέσα από την εύφορη πεδιάδα των Τεναγών. Όπως υποστηρίζουν η πεδινή αυτή περιοχή διαθέτει οργανικά εδάφη, τη λεγόμενη τύρφη, γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ανάφλεξής της.

Το απόγευμα ο υπουργός είχε συνάντηση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργαζόμενων Οικολόγων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑