Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 23rd, 2015 | by fileto

0

Εφαρμόζεται το σχέδιο πόλης Περιγιαλίου Καβάλας

Μετά από δεκαετίες (από την εποχή Αθανασιάδη) μόλις τώρα Ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Κτηματολόγιο η διαδικασία ελέγχου της Πράξης Εφαρμογής του Περιγιαλίου.Το καλό είναι ότι έκλεισε μια μαύρη τρύπα της Καβάλας, το κακό είναι ότι η εποχές είναι δύσκολες για τους ιδιοκτήτες και ενδιαφερόμενους επειδή οι εποχές είναι αρνητικές για οικοδομές και ανοικοδόμηση.

Για την μεγάλη αυτή κατάκτηση(!) ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωστής Σιμιτσής έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τονίζει ότι: “Με επιστολή που έστειλε σήμερα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου η “Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ” ενημερώνει πως όλα τα στάδια ελέγχου τελείωσαν επιτυχώς. Πλέον ο Δήμος πρέπει να καταθέσει αίτηση στο τοπικό γραφείο του Κτηματολογίου, ώστε όλα τα ψηφιακά δεδομένα να εγγραφούν στα βιβλία του Κτηματολογίου και να είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μετά την εγγραφή, η οποία είναι στιγμιαία, οι ιδιοκτήτες αποκτούν πλήρη κυριότητα του ακινήτου τους και μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε νομική ή υλική πράξη επιθυμούν (μεταβίβαση, οικοδόμηση κλπ).

Η παράταξή μας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη και περήφανη παρά τη μεγάλη καθυστέρηση. Παραλάβαμε μια χαοτική νομικά και πολεοδομικά κατάσταση και την αποπερατώσαμε με όλα τα προσεκτικά βήματα που απαιτούνταν. Παλέψαμε μόνοι στα Υπουργεία, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και σε άλλες Υπηρεσίες με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία, την έλλειψη στοιχείων. Φτάσαμε στον Δεκέμβρη του 2010, όταν δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Σχέδιο Πόλης, με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον Οκτώβριο του 2013 πετύχαμε την επικύρωση της Πράξης Εφαρμογής από τον Περιφερειάρχη. Και τον Μάρτιο του 2015 τελείωσε και η εγγραφή των δεδομένων στο Εθνικό Κτηματολόγιο”.

Και συνεχίζει απευθυνόμενος στην νέα δημοτική αρχή:

“Τώρα πλέον περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για τα σχέδια που έχει σχετικά με την κατασκευή των έργων υποδομής στην περιοχή.

Ευχόμαστε οι σχεδόν 3.000 ιδιοκτήτες των οικοπέδων στο Περιγιάλι να μπορέσουν σύντομα να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, δημιουργώντας έτσι και μια αξιόλογη οικονομική κίνηση στην τοπική μας αγορά”.

Κρίμα που πλέον δεν είναι εποχή για κτισίματα και για ακίνητα. Τζάμπα ο κόπος και το χρήμα που ξοδεύτηκε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑