Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 23rd, 2015 | by fileto

0

Χωρίς πλοίο η Σαμοθράκη, κραυγή απόγνωσης

Για μια ακόμη φορά η Σαμοθράκη μένει χωρίς την μοναδική της συγκοινωνία, το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ το οποίο βρίσκεται σε συντήρηση.

Ο δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας έστειλε επιστολή στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς και εκφράζει την ανησυχία του ότι η καθυστέρηση στην συντηρηση του πλοίου αφήνει ένα ακριτικό νησί χωρίς συγκοινωνία και ολοκληρωτικά αποκλεισμένο.

Η ίδια επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε στα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών αλλά και στους βουλευτές του Έβρου αναφέρει ότι: «οι συνεχείς τροποποιήσεις στην ημερομηνία συντήρησης του πλοίου και συνεπώς οι συνεχιζόμενες τροποποιήσεις δρομολογίων έχουν επιφέρει μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στους κατοίκους της Σαμοθράκης, ενώ το γεγονός παρακωλύει την εξέλιξη κάθε είδους ιδιωτικής ή δημόσιας εργασίας αφού το νησί εξαρτάται πλήρως από την σύνδεσή του με την ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».«Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό από όλους τους αρμόδιους φορείς», συνεχίζει ο κ. Βίτσας στην επιστολή του, «ότι η Σαμοθράκη συνδέεται μόνο ακτοπλοϊκά (όχι αεροπορικά), μόνο με ένα συγκοινωνιακό μέσο (πλοίο) και μόνο με ένα πλοίο (ΣΑΟΣ ΙΙ). Αυτός είναι και ο λόγος που θα έπρεπε το αίτημα της Ν.Ε. να αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερη περίπτωση και να τυγχάνει προνομιακής ή τουλάχιστον αξιόπιστης μεταχείρισης και να μην αποτελεί εμπόδιο στη ζωή των κατοίκων ενός ολόκληρου νησιού, ο άστοχος ή έκτακτος προγραμματισμός ενός φορέα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑