Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2015 | by fileto

0

Σκληρή κριτική για το τσακίρ κέφι στο Βουκουρέστι

Πήρε αμπάριζα η παράταξη του Φώτη Καραλίδη στην περιφέρεια και από την αδράνεια πέρασε στη δράση και την κριτική.

Μετά τα έργα πολιτισμού και την διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου με Βουλγαρία από την Ξάνθη, έφτασε η ώρα της κριτικής για τις καταγγελίες που έγιναν από φορείς του τουρισμού της περιφέρειας σχετικά με ένα πανηγύρι που στήθηκε στη λήξη της τουριστικής έκθεσης του Βουκουρεστίου όπου συμμετείχε και η περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Μάλιστα οι καταγγελίες τόνιζαν ότι ήταν τόση η ένταση του πανηγυριού όπου έσπαζαν κάποιοι διάφορα αντικείμενα και χαρακτηριστικά δημιούργησαν ατμόσφαιρα μπουζουκτσίδικου.

Ας αφήσουμε το δελτίο με την κριτική της Κοινωνικής Συμμαχίας, υπογραμμένο από τον επικεφαλής κ. Καραλίδη να μας μιλήσει μόνο του:

“Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Διοίκησης κάνει λόγο για βράβευση του περιπτέρου και της συμμετοχής της ΠΑΜΘ στην Τουριστική Έκθεση ΤΤR στο Βουκουρέστι.

 Σίγουρα οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου δεν έλαβαν υπ’ όψη τις ανακοινώσεις με τις οργισμένες αντιδράσεις των θεσμικών φορέων του τουρισμού, αλλά και όσων έχουν δημοσιοποιηθεί για την έκθεση του Βουκουρεστίου, που χαρακτηρίζουν «μπουζουκτσίδικο» το περίπτερο της περιφέρειας ΑΜ-Θ.

 Εξάλλου είναι σύνηθες φαινόμενο των σημερινών διοικούντων της περιφέρειας ΑΜ-Θ, την κατακραυγή και την αποδοκιμασία να την παρουσιάζουν σαν επιτυχία με βραβεύσεις, αυτοδιαφημιζόμενη αύξηση επισκεπτών, τιμητικές διακρίσεις και θριαμβολογίες, που ελάχιστα αγγίζουν την πραγματικότητα.

 Αγνοούν και αδιαφορούν για την άποψη άλλων φορέων και άμεσα εμπλεκομένων, μιας και oι διοικούντες «ξέρουν» καλύτερα απ’ τον καθένα όλα τα ζητήματα ως παντογνώστες και ειδικοί! Γι’ αυτό, ως ειδικοί θεώρησαν ως πλέον δόκιμο τρόπο προβολής της Περιφέρειας μας, την μετατροπή του τουριστικού περιπτέρου στην έκθεση του Βουκουρεστίου σε «μπουζουκτσίδικο – σκυλάδικο», χωρίς να δώσουν βαρύτητα στη θέση, στο μέγεθος του περιπτέρου και προπάντων στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση των φορέων της περιφέρειας.

 Βέβαια είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε παράλληλη εκδήλωση που ενδυναμώνει την παρουσία της Περιφέρειας σε ένα εκθεσιακό γεγονός. Με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί συνεντεύξεις τύπου, προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων και παρουσίαση μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων που μετέτρεπαν το περίπτερο σε πόλο έλξης, στοχευμένα όμως και με αισθητική.

 …Κατ’ τα άλλα στην Περιφέρειά μας ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός βρίσκονται στο «επίκεντρο» (βλέπε Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων και σχετικό Δελτίο Τύπου Περιφέρειας ΑΜΘ”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑