Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 27th, 2015 | by fileto

0

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, σήμερα (27-3-2015) το πρωί, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 68 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια πλημμυρισμένη περιοχή του Θουρίου Ορεστιάδας.

Ειδικότερα, χθες (26-3-2015) το απόγευμα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, για τα οποία υφίσταται κίνδυνος ζωής.

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια 68 μετανάστες (47 άνδρες, 7 γυναίκες και 14 παιδιά). Στους διασωθέντες χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης – διακινητής, με τη χρήση πλωτών, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

Την προανάκριση για το συμβάν ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Συνελήφθη χθες (26-3-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι καθοδηγούσε, πεζός, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

 

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑